17 / 05 / 2024

Altın için alarm çalıyor! Altın uzmanı İslam Memiş açıkladı! Sakın beklemeyin

Altın için alarm çalıyor! Altın uzmanı İslam Memiş açıkladı! Sakın beklemeyin

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası altında büyük öngörülerde bulunarak, “Bunlar daha iyi günlerimiz” ifadelerini kullandı. İşte detaylar…



“DÜNYADA GIDA VE EMLAK FİYATLARI GİDEREK ARTACAK”

Dünya genelinde tedarik problemi olacak. Dünyada insanlara masallar söylüyor. Merkez Bankaları geçici bir enflasyon diyor fakat delip de geçti. Eylül ayı itibarıyla resesyonun ne demek olduğunu göreceğiz. İnsanlar ekilebilir tarım arazilerini alsınlar. Gıda fiyatları şu an çok ucuz. Aynı şekilde emlak fiyatları da çok ucuz”  cümleleri ile şaşkınlık yarattı.

“DOLAR YATIRIM DEĞİL ÖDEME ARACIDIR”

Memiş, yatırım emtialarına da değinirken, “Türkiye'nin kafasını her zaman kuma gömdüler. Dolar yükseldiği zaman ekonomi kötü, dolar düştüğünde ekonomi iyi şeklinde empoze edildi. Doları ne olarak görüyor bizim vatandaşlarımız? Dolar, yatırım aracı değil ödeme aracıdır” diyerek yatırımcılara nasihatlerde bulundu.

“KURTULUŞ REÇETESİ ALTIN”

Memiş, yatırımcılar için kurtuluş reçetesini de altın olarak söylerken, “Son 20 yılda dolar yüzde 908, euro  yüzde 1215, yüzde borsa 1073 altın yüzde 6290 getiri sağladı. Vatandaşlarımız kurtuluş reçetesi altındır. İnsanlar artık masalın bittiğini rüyadan uyanmaları gerektiğini öğrenmeli” dedi.

“YATIRIM OLARAK ALTIN DÜŞÜNMEYENLER BÜYÜK GAFLET İÇİNDE”

Memiş, 2050 yılını öngörerek, “2050 senesinde altın denen bir şey yer altında olmayacak. Belki de 2050'den önce bitecek. Dünyanın telefon, bilgisayar yapımında altına ihtiyacı var. Yatırım olarak altını düşünmeyenler büyük gaflet içinde” cümlelerini kullanarak, “Bunlar daha iyi günler. Dünyada insanlar ileride para biriktiremeyeceğiz” diyerek dünya için öngörüde bulundu.

Altın için alarm çalıyor! Altın uzmanı İslam Memiş açıkladı! Sakın beklemeyin

EDİTÖR NOTU: Bu haber 2 Ağustos 2022 tarihinde saat 09.25'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,97 Türk Lirası, euro 18,42 Türk Lirası, altının gramı ise 1027 Türk Lirası değerinde.

Bankaya borcu olanlar dikkat! Paralar nerelere gidiyor?

Akaryakıt fiyatları sallanmaya devam ediyor! Akaryakıta zam geldi mi? İşte 2 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları

Huawei'den akıl almaz dev kampanya! 4 bin 500 liraya varan indirimi sakın kaçırmayın! 1 Ağustos 2022 fiyat listesi!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön