04 / 05 / 2024

Altın için büyük tahmin az önce geldi! Altın Haziran ayı sonunda işte bu kadar olacak! Hemen bu rakama bakın!

Altın için büyük tahmin az önce geldi! Altın Haziran ayı sonunda işte bu kadar olacak! Hemen bu rakama bakın!

Finans analisti İslam Memiş son zamanların gündem konuları arasında yer alan altın ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İslam Memiş altının Haziran ayı sonunda geleceği rakamı telaffuz etti. İşte detaylar...



Yaptığı açıklamada enflasyonla mücadele kapsamında şahin tonda söylemler ve 75 baz puan faiz artırımının yeterli olmadığını da değinen İslam Memiş, önümüzdeki aylarda enflasyon mevsimsel etkiyle düşüşe geçebileceğine değinerek, "Bu sizi yanıltmasın. Ev, araba, arsa ne alacaksanız elinizi çabuk tutun'' uyarısı yaptı.

FED ENFLASYON ÇIKMAZI SİNYALİ VERDİ 

Altın kahini İslam Memiş, FED faiz kararının bu haftanın en önemli ve takip edilmesi gereken verisi olduğunu dile getirerek, Fed'in 28 sene aradan sonra 75 baz puan faiz artırımı yaptığını söyleyerek, ABD Merkez Bankası Jerome Powell’ın açıklamalarının oldukça şahin tonda olduğunu dile getirdi. "Powell sene sonuna kadar en z 50 baz puan olmak üzere faiz artırımlarının devam edeceğinin sinyalini verdi." diyen İslam Memiş, beklentisi üzerinde faiz artışı gerçekleştiğine değinerek, 75 baz puan faiz artışının 2023 yılında küresel ekonomilerin çıkmazda olduğunu ve enflasyon riskinin daha da arttığına işaret ettiğini söyledi. İslam Memiş, "ABD Merkez Bankası Başkanı her ne kadar faizi düşüreceğiz dese de ben buna pek ihtimal vermiyorum.'' dedi.

Altın için büyük tahmin az önce geldi! Altın Haziran ayı sonunda işte bu kadar olacak! Hemen bu rakama bakın!

TGRTHaber'den Zehra Erdin'in haberine göre, Merkez Bankası başkanlarının enflasyonla yalnızca şahin söylemler ve faiz artışı ile mücadele etmeye çalıştığını söyleyen İslam Memiş, enflasyon rakamlarıyla mücadelede sadece faiz artırımının çözüm olmayacağını belirten İslam Memiş, "Kontrollü bir şekilde insanları fakirleştiriyorlar. Enflasyon bilerek ve isteyerek artırılıyor. Bu nedenle faiz artırımı ile enflasyon düşüreceğiz koca bir masal. Enflasyon geçici olarak düşünüyorsanız büyük bir yanılgı içerisindesiniz.'' dedi.

Mevsimsel etki nedeniyle enflasyonda aşağı yönlü bir hareketlilik göreceklerini söyleyen İslam Memiş, hasat zamanı ve dünyanın genelinde hareketlenen turizm sezonu sebebiyle enflasyonda geri çekilmelerin doğal olduğunu fakat bunların geçici olduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön