07 / 05 / 2024

Altın imalatın da rekor! Yıllık 40 tonun üzerinde

Altın imalatın da rekor! Yıllık 40 tonun üzerinde

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Jewelry Show’a katılarak, "Şu anda 40 tonun üzerinde senelik altın imalatımız var. Yerin altından bunu çıkarıp değer şekli ile ekonomiye kazandırıyoruz" ifadelerini kullandı. İşte detaylar…



Kuyumculuk, takı, tasarım alanında şirketlerin çok başarılı olduğuna dikkat Varank, "Eskiden bizim şirketlerimiz, İtalyanların tasarımlarından esinlenirlerdi. Şimdi ise yabancılar gelip bizim firmalarımızın, ustalarımızın tasarımlarından etkilenmekteler. Bu  ise sektörün gelmiş olduğu noktayı göstermesi anlamında önemli" şeklinde konuştu.

Varank, geçtiğimiz yıl 6 milyar dolar olan sektör ihracatının bu yıl aşılacağına dikkat çekerek, "Tabii bunun ham madde tarafı da önemli durumda. 2002 senesinde ülkemizde bir gram bile altın çıkarılmıyordu. Toprağın altında bu değerler yatmaktaydı. Şu anda ise 40 tonun üzerinde senelik altın imalatımız bulunuyor. Yerin altından bunu çıkartıp değer olarak da ekonomiye kazandırıyoruz. Yeni yatırımlar orada da devam etmekte. Orada da iyi gelişmeler yaşanacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi katma değerli üretim ile kalkındırmanın çabasında olduklarını dile getiren Varank, "Yatırım, istihdam, üretim, ihracat. Bizim formülümüz ise belli, bunun için de iş dünyası ile emekçi kardeşlerimiz ile el ele verip çalışıyoruz, bundan sonra da çalışmaya aynen devam edeceğiz” ifadelerini kullanarak cümlelerine son verdi.

Altın imalatın da rekor! Yıllık 40 tonun üzerinde

Hepsiburada’dan Huawei cep telefonu al ödemesini sonra yap! Bu fırsat kaçmaz! 6 Ekim 2022 fiyat listesi

Yoksulluk ne zaman sona erecek? Dünya Bankası açıkladı!

Türk Lirası ile ihracatta rekor artış!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön