03 / 05 / 2024

Altın kahini İslam Memiş'ten asgari ücret sonrası ilk yorum! Asgari tahmini tuttu mu?

Altın kahini İslam Memiş'ten asgari ücret sonrası ilk yorum! Asgari tahmini tuttu mu?

Altını bilen adam İslam Memiş yeni asgari ücreti tutturdu mu? İşte Memiş'ten asgari ücret sonrası ilk yorum.



Tüm Türkiye'nin merakla beklediği 2023 yılı asgari ücreti nihayet açıklandı. Herkes 8 bin TL üstü bir asgari ücret tahmininde bulunurken Gelen rakam 8 bin 506 lira oldu. Peki para ve altın piyasalarının önde gelen ismi İslam Memiş yaptığı asgari ücret tahmininde tutturdu mu? Youtube kanalında çeşitli değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş şöyle konuştu:

-Bugün asgari ücret açıklanacak, kişisel tahminim 8000 bin lira civarında. 8100 olabilir ama ben 8000 olarak bunu kafama yerleştirdim. 9000 lira isteyeceğiz diyenler olacaktır, işverene maliyete baktığımızda olumlu karşılığı olacağını tahmin etmiyorum. Hem EYT var hem asgari ücret var. Bu dengeler nasıl sağlanacak, devletin işi oldukça zor ama bir şekilde üzerinden kalkacaklar.

Altın kahini İslam Memiş ten asgari ücret sonrası ilk yorum! Asgari tahmini tuttu mu?

-Asgari ücret zammını 8 bin lira alacak olanlar da hayat pahalılığını istemiyorlar. Alım gücü azalmış. Bunu alıp da apartmanlar, evler almayacak. Alım gücüyle alakalı. Geçimini sağlayacak insanlar. Her iki taraf da mutlu değil.

Altını bilen adam asgari ücreti tutturamadı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön