01 / 05 / 2024

Altın kahini İslam Memiş’ten çok kritik açıklamalar! “Ekonomik tufan geliyor” dedi ve ekledi!

Altın kahini İslam Memiş’ten çok kritik açıklamalar! “Ekonomik tufan geliyor” dedi ve ekledi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, küresel çapta yaşanacak bir büyük ekonomik krizin başında olduğumuzu, bu yüzden dünya ülkelerinin merkez bankalarının son birkaç aydır altın ve gümüş stokladığını, martta da buna devam edeceklerini söyledi.



Her hafta piyasalara ilişkin önemli açıklamalar yapan ekonomist İslam Memiş, hem iç siyaset hem de dış siyaset ve enflasyonla mücadeleyi baz alan değerlendirmelerde bulundu.

İslam Memiş'in 7 Mart 2023 Salı günü Youtube kanalında yaptığı piyasa yorumları şöyle:

Neden altın ve gümüş fiyatları, pariteler 7 Mart’ta sert bir şekilde düştü?

ABD Merkez Bankası FED'in başkanı Powell'in konuşması fiyatları dibe çekti. FED'in bu ayki toplantısında 5 baz puanlı faiz artırımı beklentisi vardı. Şahin tonda bir açıklama yaptığı için FED Başkanı Powell, 50 baz puan faiz artırımı yapacaklar beklentisiyle EMTA fiyatlarında düşüşler yaşandığını görüyoruz.

Altın kahini İslam Memiş’ten çok kritik açıklamalar! “Ekonomik tufan geliyor” dedi ve ekledi!

"ALTIN VE GÜMÜŞ FİYATLARI DİP ARAYIŞINDA"

Piyasalar şu anda fiyatlandığı için altın ve gümüş fiyatlarında son bir dip arayışında olduğunu düşünüyorum.

Yani FED, sözlü yönlendirmeye ve toplantı öncesi başladı ve FED toplantısında mart ayı kararında 25 baz puanlık faiz artırımının olacağını ve 25 baz puan faiz artımı yaptıktan sonra piyasalara sözlü olarak yönlendireceğiyle alakalı fikirlerim hâlâ devam ediyor.

"FİYATLAR KALICI DEĞİL"

Yine piyasalarımı manipüle ediyorlar. Altın ve gümüş fiyatları dip arayışına devam ediyor. Son demler, son fırsatlar... Özellikle haziranda agresif yükselişlerin yaşanma ihtimali çok kuvvetli.

Elinde Türk Lirası, dolar veya döviz bulunduran, altının ons fiyatındaki ve altının gram fiyatındaki bu düşüşleri fırsata çevirmek isteyenler için bu haftanın önemli bir fırsat haftası olduğunu düşünüyorum. Bu fiyatlar daimi değil. Özellikle ons tarafından yaşanan sert düşüşlerle beraber merkez bankaları da stoklarını artırmaya sürdürüyorlar.

İşte detaylar...


Geri Dön