08 / 05 / 2024

Altın mı, dolar mı, borsa mı? Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

Altın mı, dolar mı, borsa mı? Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

Haftalık olarak bakıldığı zaman pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan yatırım araçlarının performansında çeşitli değişimler yaşandı. Peki bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Altın mı, dolar mı, borsa mı?




Haftalık olarak incelendiği zaman yatırım araçlarının performansında da bazı çeşitli değişimler yaşandı. Peki bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Altın mı, dolar mı yoksa borsa mı?

Yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen yatırım araçları arasında yer alan Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,29 değer kazandı. Paylaşılan detaylara göre altının gram fiyatı yüzde 2,64 değer kaybederken, dolar/TL yüzde 0,43, euro/TL yüzde 0,35 değer kaybetti.

Açıklanan rakamlara göre BIST 100 endeksi, en düşük 9.645,02 ve en yüksek 9.956,11 puanı gördü ve haftayı, önceki hafta kapanışına göre yüzde 2,29 değer kazanarak 9.915,62 puandan tamamladı.

Peki son günlerdeki dalgalı seyriyle dikkat çeken altın yatırımcılarına kazandırdı mı? Gram ve Cumhuriyet altını fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın ne kadar? İşte merak edilen o detaylar...

Altın mı, dolar mı, borsa mı? Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

NTV'de yer alan habere göre Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 2,64 azalış gösterdi ve 2 bin 436 Türk Lirası'na geriledi Yatırımcıların bir diğer gözdesi olan Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 5,14 azalarak 16 bin 364 Türk Lirası'na geriledi.

Geçen hafta sonu 4 bin 343 Türk Lirası şeklinde olan çeyrek altının satış fiyatı 4 bin 110 Türk Lirası'na düştü.

Bu hafta yine yatırımcıların bir diğer gözde yatırım araçları arasında yer alan ABD doları yüzde 0,43 oranında değer kaybetti ve 32,4470 Türk Lirası'na indi. Euro da yüzde 0,35 azalışla 34,7330 Türk Lirası'na geriledi.

Yatırım fonları bu hafta yüzde 0,88 değer kazanırken,  bireysel emeklilik fonları yüzde 1,28 değer kazandı.

Kategorilerine göre bakıldığı zaman da yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 2,64 ile "Hisse Senedi" fonları şeklinde oldu.

Asgari ücrete ikinci zam mı geliyor? Milyonların gözü bu haberde! İlk sinyal geldi!

Emekli promosyonlarında son dakika! Garanti BBVA 2024 yeni emekli paketiyle hesaplara tam bu kadar yatırılacak!

Arsası ve evi olan emekliler aman dikkat: Emlak vergisi ödemeleri için son tarih ne zaman, kimler emlak vergisi ödemez? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön