11 / 05 / 2024

Altın mı dolar mı diye düşünenler aman dikkat! Dünya bunu konuşuyor! Yatırım aracı değişme evresinde!

Altın mı dolar mı diye düşünenler aman dikkat! Dünya bunu konuşuyor! Yatırım aracı değişme evresinde!

Altına mı yoksa dolara mı yatırım yapsam diye düşünenlere alternatif çıktı. İşte dünya onu konuşuyor!



ALTIN FİYATLARI DÜŞÜŞE Mİ GEÇTİ?

ABD’de yaşanan enflasyonun son aylarda beklenenden fazla gerilemesi ile piyasalarda ABD Merkez Bankası Fed’in yıl içinde faiz indirimine başlayacağı beklentisini artırdığı için dolarda da gerileme oldu, altına bakıldığı zaman ise altın yükseldi. Son açıklanan ÜFE ve TÜFE rakamları ve Fed’in şahin açıklamaları, son toplantıda belirttiği iki kez daha faiz artışına gidebileceği beklentisini artırdı. Dolar kuru ise bu beklentiler ile 104,60 seviyesine yükseldi. ABD 10 yıllık tahvil faizi de yüzde 3,92 ile Kasım ayı sonrası en yüksek seviyelerinde kendine yer buldu. 10 yıllık tahvil faizi Ekim ayında yüzde 4,33’e çıkarak 2008 yılı sonrası en yüksek seviyeyi gördü. Kasım FOMC toplantısında Fed’in faiz hızını düşüreceklerini açıklaması ile gerileyen 10 yıllık gösterge, şimdilerde Fed’in bir yerine iki faiz artışı yapacağı ve bu yıl faiz indirimine başlamayacağı düşüncesiyle yükselişinin tadını çıkarıyor.

ALTIN MI? DOLAR MI?

Altın düşüşe geçerken dolar/TL kuru 19,30’u görerek yeni rekorunu yaşadı. Şimdi ise parasını değerlendirmek isteyen yatırımcılar ise şu soruyu soruyor: Hangi yatırım aracı daha çok kazandırır? Altın ve döviz piyasalarındaki hareketlilik sonrasında Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten ters köşe yaptıracak bir tavsiye geldi. ‘Altın mı, dolar mı’ tercihi yapacak yatırımcıya seslenen uzman isim ‘dünyanın yeni gözdesi’ diyerek ilk kez bu konudan bahsetti.

‘DÜNYA KOBALTI KONUŞACAK’

Twitter hesabından paylaşım yapan İslam Memiş, ‘Sizi bir yatırım aracı ile tanıştıracağım. Sözüm vardı. Deprem felaketi dolayısıyla erken açıklamak istedim. Dünyanın yeni gözdesi KOBALT (Co) olacak. Milletim bu fırsata bir göz atmalıdır. 82 bin idi, 35.395’ten kapanış yaptı. 2023-2024’te dünya bunu konuşacak’ dedi.

BAYKAR personel arıyor! Lise mezunları hemen başvursun! Başvuruları kaçıran dizlerini döver! İşte personel alım şartları

Ev tadilatı için müjdeli haber! Destek ödemeler başladı! Ev tadilatı için ne kadar veriliyor? İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön