Kent Haberleri

Altın mı, konut mu? En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu! Uzmanı açıkladı! Her zaman kazandırır... 

Elinde parası olan yatırımcılar çeşitli yatırım araçlarını tercih ediyor. Parasını katlamak isteyenlerin çoğu altın ve konutu tercih ediyor. Peki hangisi daha çok kazandırdı? İşte son 7 yılın yıldızı.. 

Yatırım araçlarında en çok kazandıran belli oldu. Yatırımcıların çoğu güvenli liman olarak gördükleri altın ve konuta yatırım yaparken, en çok kazandıran yatırım aracı ortaya çıktı. Peki en çok konut mu, altın mı kazandırıyor? 

EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM ARACI!

Son 7 yılda yatırımcısını en çok yüzünü güldüren, en çok kazandıran altın olurken, ikinci sıraya da konut yerleşti.

2017 yılında 236 bin liralık altın alan bir yatırımcı 4 milyon TL kazandı. Yani 7 yıl önce konut almak, borsaya, dövize yatırım yapmak yerine altın alanlar daha çok kazandı.

GRAM ALTIN HER ZAMAN İLK SIRADA!

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş,  gram altının her zaman Türkiye'de en çok kazandıran yatırım araçlarının içerisinde birinci olduğunu açıkladı. Memiş, altının yatırımcısına kazandırdığını ve kazandırmaya da devam edeceğini açıkladı. 

KONUT YATIRIMI İKİNCİ SIRADA GELİYOR

Ülke genelinde sadece yatırım aracı olmayan konut, öncelikle ihtiyaç için alınırken; yatırım için konut alanlar da oldukça fazla. İşte onlar da altın yatırımcılarından sonra en çok kazananlar listesinde ikinci sırada yer aldı.

2017'de 236 bin liraya konut alan bir vatandaşın kazancı ise bugün 3 milyon 300 bin TL olarak kaydedildi.

SÜRPRİZ OLDU!

Konut yatırımının yatırımcısına en çok kazandıran ikinci yatırım aracı olmasıyla ilgili; Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, "2018 yılında ve 2023 yılında iki kez kriz yaşayan konut sektörünün en çok kazandıran ikinci yatırım aracı olması sürpriz oldu." dedi.

Altın ve konutun her zaman en fazla değer kazanan yatırım aracı olduğunu belirten İslam Memiş ise, vatandaşların yatırımı genelde şöyle olmalı; altın biriktirilmeli, altın sonra da konuta çevrilmeli'' dedi. 

En çok kazandıranlar arasında konutu sırasıyla döviz ve borsa takip etti. Aynı sene aynı parayla döviz alanın parası 2 milyon 600 bin TL'ye, borsada yatırım yapanın parası ise 2 milyon 200 bin TL'ye yükseldi.

BORSA YATIRIMCISI UMDUĞUNU BULAMADI

2024 yılında özellikle borsa yatırımcıları umduğunu bulamadığını söyleyen Memiş, döviz tarafında da benzer durumun yaşandığını belirtti.

Yastık altında altını olanlar dikkat! Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar? 11 Ekim 2024 altın fiyatları

İslam Memiş'ten altın almak isteyenlere çağrı: Gram altın şu anda 3 bin 15 TL! Geç kaldım, unuttum demeyin!

Altında rota oluştu! Altın ve piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk'ten rakam geldi!