Ekonomi

Altın ne kadar oldu ve ne kadar yükselecek? Piyasanın içindeki isim öyle bir rakam verdi ki inanamayacaksınız

Ekonomideki çalkantılar devam ederken yatırımcını gözü kulağı altın fiyatlarında. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın da etkisi ile yükselen altında fiyatlar son 5 haftanın zirvesini ulaştı. Altın fiyatlarında neler olacağına ilişkin 2022 yılı altın fiyatları tahminleriyse şu şekilde gerçekleşti.Yeni haftada ibreyi yukarıya çeviren ons altın şu sıralar 1

Altın fiyatları, Türk Lirası’ndaki değer kaybı, ABD'de artan resesyon endişeleri, küresel çapta yaşanan yüksek enflasyon ve Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş sonucu son beş haftanın zirvesine çıktı. Yeni haftada ibreyi yukarıya çeviren ons altın şu sıralar 1.979 dolardan işlem görüyor.

Ukrayna Rusya Savaşının yarattığı belirsilik, korona salgınının hala sürüyor olması ve gelişmiş ülkelerin enflasyonun yüksek çıkması altına olan güveni perçimliyor. Gram altın şu sıralar 940lira, çeyrek 1.550 lira, yarım 3.100 lira, tam 6.200 liradan işlem görüyor. Türkiye’de düğün sezonun yaklaşmasıyla birlikte altına olan talebin arttığını ifade eden Kapalıçarşı esnafı, bu talebin daha da artacağını kaydediyor.

 

ALTIN FİYATLARINDA YIL SONU TAHMİNİ ŞU ŞEKİLDE OLDU...

Ons altının çıkmasının nedeninin dünya piyasalarıyla ilgili olduğunu ifade eden Kapalıçarşı esnafı Atilla Saraç, şunları söyledi:

“Savaşın sürmesi, korona salgınının kısmen sürmesi ve gelişmiş ülkelerin enflasyonu yüksek çıkmasıyla beraber altın doğal olarak güvenli liman oluyor. Çin'in Shanghai şehrinde önlem  amaçlı kapanma durumu söz konusu. Küresel piyasaları da ister istemez etkiliyor. Bu da altını pozitif yukarı doğru etkiler. Düğün sezonun gelmesiyle beraber altına talep şu anda var.”

“GRAM ALTIN 1000 İLE BİN 2000 LİRA BANDINDA OLACAKTIR”

Önümüzdeki günlerde de talebin olacağını düşündüğünü ifade eden Saraç, “Bununla birlikte Türk Lirası bazında altının kısmen yukarı etki yapacağını tahmin ediyorum. Gram altın 940 lira, çeyrek bin 550 liar, yarım 3 bin 100 lira, tam 6 bin 200 liradan işlem görüyor. Gram altın yıl sonu beklenti doların seyrine göre değişir ancak benim kişisel görüşüm 1000 ile bin 2000 lira bandında olacaktır.” dedi.

A101 aktüel kataloğu yayımlandı! İşte 16, 17, 18, 19, 20, 21 ve 22 Nisan A101 aktüel ürünleri ve fiyat listesi

Milyonlarca emeklinin gözü bu haberde! İşte emekli bayram ikramiyesi zammına ilişkin detaylar

2022'de Türkiye'nin en ucuz sıfır otomobili hangisi? Fiyatına inanamayacaksınız