29 / 05 / 2024

Altın neden bu kadar yükseliyor? Gram altın 1250 TL’yi geçecek mi? Uzmanlardan yanıt geldi!

Altın neden bu kadar yükseliyor? Gram altın 1250 TL’yi geçecek mi? Uzmanlardan yanıt geldi!

Altın fiyatlarındaki yükseliş son sürat devam ediyor. Küresel piyasalar altına olumlu etki ediyor ve tarihin en yüksek seviyelerine geldi. İşte detaylar!



GRAM ALTIN 1250 LİRAYI GEÇER Mİ?

BLG Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Belgin Maviş bu soruya milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada şöyle yanıt verdi; 1250 lirayı geçebilir bir hedef ve daha yukarı seviyelerde var ama önümüzdeki dönemde Fed’in açıklamaları bunda etkili olacaktır. Aynı zamanda Çin’in rezerv alımlarının söz konusu olduğunu biliyoruz. ABD Hazine Bakanı Yellen’ın Çin Başbakan Yardımcısı ile görüşme yapacağı düşünülüyor. Oradan gelecek açıklamalar, uzlaşı mesajları, ekonomik anlamdaki iş birliği açıklamaları altın fiyatlarına destek verme olasılığı bulunmaktadır.

ŞUBAT AYINDAKİ TOPLANTIDA FED’DEN ÇIKACAK FAİZ ARTIŞI BEKLENTİNİZ NE YÖNDE?

Şubat ayında Fed’in faiz artışların hızlı bir yavaşlama meydana geleceğini düşünüyorum. Yanız tek bir enflasyon verisi ile Fed buna bakmaz. Fed maliyetler tarafına bakacaktır. Petrol fiyatlarındaki düşüş Fed’in hareket aralığını kuvvetlendirdiği için 25 baz puanlık bir faiz artışı olacağı tahmin ediliyor.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

Ata Yatırım Yurtiçi Piyasalar Direktörü Şükrü Cem Kaya da yaptığı açıklamasında şöyle konuştu; "ABD tarafında 10 yıllık tahvillerdeki düşüş eğiliminin devamı risk iştahını artırmış görünüyor. 2022’de düşüş trendi içinde kalan Ons Altın bu düşüş trendini tamamlayıp yükseliş trendi ile yukarı yönlü hareketinde istikrarlı olacak.

2023 YILINDA DOLARIN SEYRİ NE OLUR?

Dolar endeksinde sakinleşmenin olabilmesi için 100 seviyesinin altına çekilmesi 96-98 bandında daha stabil olması gerekiyor. Fed kararı öncesi düşüşler de yükselişler de günlük volatiliteye bağlı olacaktır.  Ama dolar endeksinin 102 seviyesi veya aşağı yönlü bir sinyal üretmesi durumunda ki şu anda bu sinyalin ilk etabını gördük. Dolar endeksinde aşağı yönlü hareketler Avrupa Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası’nın adımları ile daha da belirginleşecektir.  Genel eğilim ve Fed’in de istediği doların daha stabil olacağı yönünde.

GRAM ALTIN 1250 LİRAYI AŞAR MI?

2023’te bu yükseliş trendinin devamının geleceği beklenebilir. Ons Altında ise 1900 seviyesinin üzerinde önce 1975 daha sonra da 2000-2075 zirve seviyesi görülebilir.

Ziraat Bankası ile ev hayalinizi yarına bırakmayın! İşte Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı!

İhtiyaç sahibi vatandaşlara 3.336 TL para desteği! Devlet desteğini kaçıran üzülür!

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön