29 / 04 / 2024

Altın rekor üzerine rekor kırıyor! Peki, altındaki yükseliş nereye kadar devam edecek? İşte uzmanından yanıtları...

Altın rekor üzerine rekor kırıyor! Peki, altındaki yükseliş nereye kadar devam edecek? İşte uzmanından yanıtları...

ABD ekonomisinden gelen son veriler nedeniyle Fed’in faiz artırımlarında frene basacağına ilişkin beklentiler kuvvetlenince altın fiyatları tırmanışa geçti. Ons altın ve gram altın tarihi rekor seviyelerine ulaşırken, yatırımcılar bu trendin daha ne kadar süreceğini merak ediyor.



Küresel piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak altın fiyatları uluslararası borsalarda değer kazanmaya devam ederken, gram altın fiyatları da yükseliş trendini sürdürüyor. Ons altın son bir yılın zirvesinde hareket ederken, gram altın da tarihi rekor seviyelerini yeniledi.

 Altın rekor üzerine rekor kırıyor! Peki, altındaki yükseliş nereye kadar devam edecek? İşte uzmanından yanıtları...

Piyasalardaki son gelişmeleri değerlendiren Ekonomi Gazetesi’ne değerlendiren stratejist Rıdvan Baştürk, altının seyrine ilişkin beklentilerini açıkladı.

Ekonomi Gazetesi’nden Şenay Zeren’in haberine göre, ABD ekonomisinden gelen zayıf veriler sonrasında altın fiyatlarındaki tırmanış bugün de devam etti. Ons altın bugünkü işlemlerde 2 bin 32 dolara kadar yükselerek son bir yılın en yüksek seviyelerine ulaştı.

ABD'de fabrika siparişlerinin şubat ayında yüzde 0,7 ile beklentilerin üzerinde gerileme kaydetmesi ve açık iş sayısının 2021 yılından bu yana ilk kez 10 milyonun altına gerilemesinin ardından altın fiyatları da hızla yükselişe geçti.  ABD ekonomisinden gelen bu son veriler nedeniyle piyasalarda Fed’in  sıkılaşma adımlarına ara verebileceği beklentisi kuvvetlenirken, dolar endeksi ve ABD tahvil faizleri de düştü. Analistler, ters korelasyon etkisiyle altın fiyatlarının yükseldiğini belirtirken, diğer yandan mayıs ayında yapılacak Fed toplantısında faiz artırımının yapılmayacağına ilişkin fiyatlamalar yapılıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön