31 / 07 / 2024

Altın rotayı yukarıya çevirdi! Kırdığı rekorlarla nefes kesmeye devam ediyor! 

Altın rotayı yukarıya çevirdi! Kırdığı rekorlarla nefes kesmeye devam ediyor! 

ABD Merkez Bankası (FED) aracılığı ile alınacak olan faiz kararına dair beklentilerin gündemde olduğu zamanlarda altında patlama yaşandı. Buna göre : Piyasalarda alevlenen altın fiyatları ile beraber brent petrol ücretleri 72 dolara kadar düştü. Bitcoin ise yüzde 6,8 seviyesinde değer sahibi oldu.



KÜRESEL KRİZ KAPIYA DAYANDI

Ülkemizin gündeminde yer alan altın ücretleri geçtiğimiz günden itibaren uçuşa geçti. Rekor üstüne rekor kıran altın ücretleri yatırımcıları heyecanlandırdı.  Küresel krizin çığlıklarının yavaş yavaş sesi yükselmeye başlandı. ABD'de gerçekleşen kayyum atamaları ile beraber banka iflas paniği tüm dünyaya yansıdı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan Silvergate Capital, Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflası ile beraber First Republic Bank aracılığı ile yaşanan problemler, Avrupa'da ise İsviçre'nin en büyük ikinci bankası konumunda yer alan Credit Suisse'nin sorun yaşaması ile beraber küresel bir bankacılık krizine ait korkular yatırımcıyı kapladı. emniyetli yatırım olarak görülen altın ücretleri ise kısa sürede rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Altın rotayı yukarıya çevirdi! Kırdığı rekorlarla nefes kesmeye devam ediyor! 

ALTIN FİYATLARI FÜZE GİBİ YÜKSELİYOR

Altın ücretlerinde yaşanan ani çıkışın sebeplerinden birisi ise ABD'de 3 bankanın aynı anda kriz yaşamasından kaynaklandı. Daha ilerisinde ise Slicon Valley Bank aracılığı ile gelen iflas başvurusu yatırımcıyı paniğe soktu. Yaşanan paniğin akabinden altın ücretleri füze gibi çıktı. Rekorları delip geçen altın ücretlerinde ONS altın ücreti 2000 dolar civarlarına gelerek 1989 dolar seviyesinde mukavamet gösterdi.

Gram altın ücretlerinde ise geçtiğimiz güne 1.170 TL ile başlamasına rağmen sessiz adımlar ile rekora doğru ilerledi. Akşam saatlerinde ise gram altın 1201 TL'ye kadar çıkış gösterdi. 
Durmak bilmeyen gram altın kısa bir man içerisinde ise 1216 TL'ye çıkış kaydetti.


Geri Dön