05 / 05 / 2024

Altın ve dolar alacaklar dikkat! İslam Memiş'ten faiz kararı öncesi tarihi uyarı!

Altın ve dolar alacaklar dikkat! İslam Memiş'ten faiz kararı öncesi tarihi uyarı!

Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi çok önemli uyarılarda bulundu.



YIL SONUNA KADAR FAİZ ARTACAK ÖNGÖRÜSÜ

Yıl sonuna kadar faiz artacak öngörüsü

Dolarda da düzeltme gerekiyor. Hem doların uluslararası piyasalardaki değer kaybı hem enflasyon rakamlarının düşmesi halinde TCMB son bir kez bir faiz indirimi hakkı olduğunu düşünüyor. Seçim sürecinde Türkiye, belki yıl sonunda erken seçim kararı da alınabilir. Haliyle de yüksek kurda devam etmek istemeyebilir hükümet. 2022 yılıyla faiz artırma öngörümü ve tahminimi sürdürmeye devam ediyorum."

Altın ve dolar alacaklar dikkat! İslam Memiş ten faiz kararı öncesi tarihi uyarı!

Editörün Notu: Bu haber 22 Haziran 2022, saat 23.37'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 35 kuruş, euro 18 lira 39 kuruş, altının gramı ise bin 28 lira 52 kuruş değerindedir.

Dış ekonomide flaş işbirliği

Altında yatırımcıları endişelendiren gelişme

Ekonomist Şirin Sarı'dan altın yatırımcılarına kritik uyarı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön