15 / 05 / 2024

Altın ve dolar için hafta sonu uyarısı geldi! Kırmızı çizgi...

Altın ve dolar için hafta sonu uyarısı geldi! Kırmızı çizgi...

Fed faiz kararının açıklanması, Rusya Ukrayna savaşı ile ilgili gelen olumsuz haberler ile birlikte bir hafta geride kaldı. Geçtiğimiz hafta altın ve döviz piyasası hareketli geçti. Yatırımcılar, altın ve dolar almak için tam kolları sıvarken uzman isimden uyarı geldi...



DOLAR FİYATI İÇİN KIRMIZI ÇİZGİ

Dolar/TL kuruna yönelik değerlendirme yapan İslam Memiş, “Dolar kuru bu hafta 14,90 seviyelerine kadar yükseldi. Dolar kuru ABD Merkez Bankası (Fed) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı vardı. Yaptığım uyarılarda yüksek beklentiye girilmemesini söylemiştim. Çünkü 15 lirayı kıracak diye senaryolar vardı. Benim öngörüm de çok yüksek beklentiye girmeme yönündeydi. Ve haliyle kırmızı çizgi olan 14,80 lira seviyesine çekildi. Ama bu da alım fırsatı için uygun bir seviye değil. Önümüzdeki hafta Kur Korumalı Mevduat’ın karşı ödemeleri olacak. Yatırımcılar paralarını çekecek mi, devam mı edecekler, ne kadar maliyet olacak bakacağız. Alım için yüksek bulduğum için dolar tarafına sıcak bakmıyorum” dedi.

 Altın ve dolar için hafta sonu uyarısı geldi! Kırmızı çizgi...

GRAM ALTINDA BU SEVİYELERE DİKKAT 

Mynet'te yer alan habere göre;aAltının gram fiyatının 900-920 lira aralığına sıkıştığını belirten İslam Memiş, “Ama bu hafta ons altındaki 1907 dolar seviyesine kadar olan düşüşlerden kaynaklı gram altın/TL fiyatı operasyon süreci sonrası ilk defa 895 lirayı gördü. 900 liranın üzerindeki gram altın alım için uygun değildir. 850-900 lira bant aralığını kademeli alım fırsatı olarak değerlendiririm. Ama tekrar jeopolitik risklerde tırmanma olur ve hiç öngöremediğimiz hiç kimsenin bilmediği bir gelişme olursa ancak trend değişir” ifadelerini kullandı.

 Altın ve dolar için hafta sonu uyarısı geldi! Kırmızı çizgi...

HAFTA SONU UYARISI

“Hafta sonu herhangi bir gerginlik olmazsa yeni haftaya sakin başlayabiliriz” diyen İslam Memiş, “Hafta sonları genelde piyasaların yarasını kaşırlar. Bu olumsuz haberler genelde hafta sonu oluyor ki yeni haftaya hazırlık olsun diye. Bu yüzden hafta sonları sosyal medyada çok ciddi bilgi kirliliği olur. Hafta sonu gelen yanlış haber akışlarına karşı rahat olun” diyerek yatırımcıları uyardı.

Altın fiyatları haftayı düşüşle kapatıyor! Bu hafta altın piyasası ne olur?

Kritik soru: Günün hangi saatinde altın alınmalı?

Altın güne nasıl başladı? İşte güncel altın fiyatları...

Dolar bu hafta ne olacak? Dolar yatırımı yapanlar dikkat!

Dolar son gaz yükselmeye devam ediyor! 19 Mart 2022 güncel dolar kuru...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön