08 / 05 / 2024

Altın ve dolar için kıyamet senaryoları! 6 kurum peş peşe senaryoları sıraladı!

Altın ve dolar için kıyamet senaryoları! 6 kurum peş peşe senaryoları sıraladı!

Piyasalar bugün açıklanacak olan ABD Ocak enflasyon verisini heyecanla bekliyor. Altın ve dolar yatırımcıları için kritik öneme sahip söz konusu veri için uzmanlar olası senaryoları tek tek sıralardı.



Altın ve dolar ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkılaşma politikasını etkileyecek ABD ocak ayı enflasyon verisine odaklandı. Ekonomistler Amerika’da tüketici fiyatlarının ocakta önceki aya göre yüzde 0,4 artmasını, çekirdek TÜFE’nin de yine yüzde 0,4 oranında bir artış kaydetmesini bekliyor. Bu da aralık ayında yüzde 6,5 ile Ekim 2021’den bu yana en düşük düzeye gerileyen enflasyonun yüzde 6,2 oranına gerilemesi anlamına geliyor.

Altın ve dolar için kıyamet senaryoları! 6 kurum peş peşe senaryoları sıraladı!

Edinilen bilgilere göre, beklentiler son günlerde enflasyonun sürpriz yapabileceği yönünde değişmeye başladı. Deutsche Bank stratejisti Jim Reid, dün sabah yayımladığı müşteri notunda 2022’nin son aylarındaki enflasyonun düşüş eğilimine girdiği beklentilerinin “son 10 gün içinde” zayıfladığını vurgulayarak, “Önce Amerika tarım dışı istihdam verisi hizmet enflasyonunun beklenenden daha uzun süre güçlü kalacağına işaret etti. Sonra pekçok şahin merkez bankası yetkilisinin piyasaların verileri görmezden geldiği ancak yavaş yavaş uyandığını söylediğini gördük” şeklinde konuştu.

Singapur merkezli banka OCBC ise ABD enflasyonun düşüşünde görülecek bir yavaşlamanın doları destekleyeceği görüşünü paylaştı.

İşte detaylar...


Geri Dön