20 / 05 / 2024

Altın ve dolar için kıyamet senaryoları! 6 kurum peş peşe senaryoları sıraladı!

Altın ve dolar için kıyamet senaryoları! 6 kurum peş peşe senaryoları sıraladı!

Piyasalar bugün açıklanacak olan ABD Ocak enflasyon verisini heyecanla bekliyor. Altın ve dolar yatırımcıları için kritik öneme sahip söz konusu veri için uzmanlar olası senaryoları tek tek sıralardı.



DOLAR SENARYOSU

Dolar endeksi güçlü istihdam verisi sonrası şubatta gördüğü 100 düzeylerinden tekrar yüzde 4 oranına yakın yükselişle 104’e yaklaştı. ING Bank, ABD’den gelecek verinin beklentilerin üzerinde gelmesinin doları güçlendirerek, euro/ dolar paritesinde 1,05 düzeylerine çekilme görülebileceğini bildiriyor. Amerikalı finans kuruluşu Westpac de ortalama beklentinin üzerinde bir TÜFE verisinin “kaydadeğer bir dolar hareketi” getirebileceğini ifade etti.

Paritenin yılın ikinci çeyreğinde tekrar yükseleceğini düşünen kuruluşlar da var. Deutsche Bank euro/dolar paritesinin 2. çeyrekte 1,10 düzeyine yükselmesini öngörüyor. Euro/dolar paritesi Avrupa Komisyonu’nun büyüme öngörülerini yüzde 03’ten yüzde 0,8’e yukarı yönlü revize etmesiyle birlikte dün TSİ 15.55 itibariyle hafif yükselerek 1,069 düzeyine kadar yükselmişti.

Altın ve dolar için kıyamet senaryoları! 6 kurum peş peşe senaryoları sıraladı!

İNATÇI ENFLASYON ALTIN FİYATLARINI DÜŞÜREBİLİR

Altın fiyatları ise dolardaki güçlenişe bağlı olarak haftaya düşüşle başladı. Ons altın 1.853 bandına kadar geriledi. Amerika’dan gelecek enflasyon verisinin güçlü gelmesi durumunda uzmanlara göre altın fiyatlarında yeni gerilemeler yaşanabilir.

Fakat Exinity baş piyasa analisti Han Tan, enflasyonun daha hızlı bir düşüşe işaret etmesi durumunda Fed’in faiz artışlarını durdurması mümkün ve 2 bin dolar seviyelerine tırmanış olabilir.

Altını olanlar dikkat! Altın fiyatları için her dediği çıkan ünlü ekonomistten korkutan açıklama!

Kanada, Almanya ve İngiltere işçi alımı için ilan yayınlandı! Aylık 3.500 Euro maaşla istihdam edilecek personeller alın

O belediye KPSS şartı olmadan lise mezunu şoför alımı yapacak! Acele eden işi kapacak!


Geri Dön