28 / 08 / 2024

Altın yatırımcıları gardınızı alın! İslam Memiş bile yanıldı, 'kaybettim' dedi!

Altın yatırımcıları gardınızı alın! İslam Memiş bile yanıldı, 'kaybettim' dedi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve "Gram altın 1000 liranın altına düşmez" diyen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten 'kaybettim' açıklaması geldi. İşte detaylar...



21 Eylül tarihinde ABD'de faiz kararı açıklanacağını kaydeden İslam Memiş, "Piyasalar şu anda 100 olarak fiyatlıyor. Bu fiyatlamaların içine dahil oluyor. Küresel piyasalarda bir de resesyon fiyatlanıyor. Borsalarda da sert satışlar gördük. Küresel borsalardaki satışlardan dolayı bizde de satışlar var." dedi.

Dolar endeksinin 110'u tekrar zorladığını söyleyen İslam Memiş, uluslararası piyasalarda değer kazandığını dile getirerek, Dolar-TL serbest piyasalarda 18.41-44 aralığında bilgisini verdi. Gram altında da aynı olduğunu söyleyen İslam Memiş,  "970 yok. Şu anda gram altın TL 992-996 lira seviyesinde anlık." dedi.

Peki bundan sonra ne olacak, altın fiyatları düşecek mi? İşte İslam Memiş'in son dakika açıklamaları...

Altının onsunun 1660'a kadar gerilediğini söyleyen ve "En güçlü destek 1680 dolar idi" diyen İslam Memiş, 1680 aşağı yönlü kırılmasaydı problem olmadığını ama çok sert fiyatlama gerçekleştiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada 1654'e kadar sert çekilme gördüklerini söyleyen İslam Memiş, "1640-1610 destek seviyesi" diyerek, haliyle gram altının da 1000 liranın altına sarktığını söyledi. İslam Memiş, aslında dolar kurunun bir miktar gram altının kurtarıcısı olduğunu kaydederek, daha sert satışlar da görülebileceğini söyledi. 

Altın yatırımcıları gardınızı alın! İslam Memiş bile yanıldı, kaybettim dedi!

Altın ve gümüşü gerçek değerinden bırakırlarsa insanların enflasyona olan güvenin iyice düşeceğini söyleyen İslam Memiş, işler iyi algısı için kripto paraları, emtia fiyatlarını, borsaları baskıladıklarını söyledi. 21 Eylül tarihine kadar da bu sürecin devam edeceğini kaydeden İslam Memiş, "Küresel piyasaları önümüzdeki aylarda iyi günler beklemiyor. Mantık dışı bir gelişme altın ve gümüşün onsunun baskılanması. " dedi.

Bütün merkez bankaları rezervlerini artırmayı sürdürdüğünü söyleyen İslam Memiş, son 20 senedir gram altın yatırımcısına kazandırmada 1.'liği elden bırakmadığını dile getirdi. İslam Memiş, yıla 785 liradan başlayan gram altının şu anda 997 lira seviyesinde olduğunu dile getirerek, "9 aydaki getirisini görüyorsunuz." dedi.

Bu bankalarda kıyamet koptu! Peş peşe açıkladılar!

Altını olanlara kötü haber! Duyan şaşırıyor!

Dolarda rota belli oldu! Kimse tutamayacak!

Altın işte bu tarihte 1.200 lira olacak! Gardınızı alın!

Emekliler 1 Ocak 2023 zammınıza hemen bir göz atın! Tek tek BağKur, Emekli Sandığı, SSK emeklileri 2023 zam tablosu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön