15 / 05 / 2024

Altın yatırımcılarının ilgi odağı değişti! Resmen yeni dönem başlıyor!

Altın yatırımcılarının ilgi odağı değişti! Resmen yeni dönem başlıyor!

Altın alıp, satan yatırımcılarının gözdesi değişti. Resmen herkes buna akın etmeye başladı. İşte detaylar!



'ALTIN.S1' yani 'Darphane Altın Sertifikası' artık yeni gözde. Al-sat fiyat farkının az oluşundan dolayı, günlük olarak kuyumcuya gitme zorunluluğunun ortadan kalkması ile kazançtan vergi kesilmemesi ve istenilen anda fiziki altına dönüştürülebilirliği olan, 'ALTIN.S1'i günümüzde popüler olmaya başladı.

RİSK YÜKSELİNCE ALTIN İBRESİ FIRLADI!

Altın, Türk milletinin en önemli yatırım araçlarından biridir. Küresel kriz zamanlarında ve savaş süreçlerinde altına olan yönelim zirve yapmaktadır. Rusya-Ukrayna savaşından dolayı hızla yükselen altın ons fiyatı (31.1 gram), Fed'in agresif faiz artışları ile 1.600 dolara kadar geriledi. Fakat 11 Mart'ta Amerika'nın en büyük bankalarından Silicon Valley Bank'in iflasıyla piyasalarda risk yükselince altında ibre tekrar yükseliş yaşamıştı.

MAKAS OLDUKÇA GENİŞ!

Ons altın, banka iflasları neticesinde 13 Nisan tarihinde 2.048 dolara ulaşıp, Şubat 2022'deki 2.059 dolar rekoruna yaklaşmıştır. Ons etkisi ile beraber gram altın da aynı gün 1.283 lira ile rekor elde etmişti. Geçtiğimiz gün ise 1.241 lira seviyesinde kapanış yaşadı. Bu yıl içinde ise gramda 1.500-1.600 lira seviyeleri öngörülmektedir. Altın almak veya satmak isteyenler Kapalıçarşı'da farklı (1.370 lira), bankalarda farklı ve kuyumcularda farklı fiyatlarla karşıladı. Bundan dolayı da al-sat makası da oldukça genişledi. Bu hal altın almak isteyenleri farklı alternatiflere yönlendirmeye başladı.

'ALTIN.S1' HAYRANLARI ARTIYOR!

Altına yoğunlaşan yatırımcılar ve borsada seçime kadar ara verenlerin son zamanlarda ilgi çeken 'ALTIN.S1' yani 'Darphane Altın Sertifikası' Borsa İstanbul'da işlem görüyor. Darphane tarafından ihraç edilen ve fiziki altına dayalı olan bu sertifika, altın yatırımcıları için yeni bir dönemin başlamasına neden oldu.

'ALTIN.S1' sertifikası, borsada hisse senedi gibi işlem görebiliyor, yatırımcılara hızlı ve güvenli bir şekilde altın alıp satma olanağı sunuyor. Altının gramı üzerinden işlem yapılan sertifikalar, hem düşük al-sat farkı ile hem de günlük olarak kuyumcuya gitme zorunluluğunun ortadan kalkması ile büyük avantaj sağlıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön