02 / 05 / 2024

Altın yatırımcısı merak ediyordu! Tüm soruların cevapları bu haberde

Altın yatırımcısı merak ediyordu! Tüm soruların cevapları bu haberde

Merkez bankalarının faiz artırmaya başlamasıyla beraber global çapta ekonomilerin resesyona girebileceği ihtimali giderek yükseliyor.



Para ve emtia piyasaları global ekonomilerin resesyona girebileceği ihtimali ile fiyatlanıyor. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın mart ayından bu yana faiz artırmaya başlamasıyla beraber diğer ülkelerin merkez bankaları da sıkılaşma sürecine start vermişti.

FED Enflasyonu Kontrol Edemiyor

Fed son toplantıda politika faizi 75 baz puan artırarak 28 yılın en sert hamlesini gerçekleştirmişti. Ancak buna rağmen ABD’de enflasyon halen rekor seviyede bulunuyor. Fed’in sıkı para politikası adımları enflasyonu düşürmeye yetmiyor.

Altın yatırımcısı merak ediyordu! Tüm soruların cevapları bu haberde

Merkez bankalarının faiz artırmaya başlamasıyla beraber global çapta ekonomilerin resesyona girebileceği ihtimali giderek yükseliyor. Ekonomilerin durgunluğa girebileceğine yönelik tahminlerse emtia fiyatlarının sert düşmesine sebep oldu. Bakır fiyatı 17 ayın en düşük seviyesine yakın seyrederken, mısır, buğday ve soya fasulyesi gibi gıda emtiaları 4-5 ayın en alt seviyesinde hareket ediyor.

Ons Altın Kritik Seviyede

Altın fiyatlarındaysa resesyon baskısı geçtiğimiz günlerde derinden hissedildi. Geçtiğimiz hafta cuma günü ons altın 1784 doları gördü ve 6 ayın en düşük seviyesine indi. Ons altın daha sonra toparlanma kaydederek 1812 dolara kadar yükseldi. Ons altın yeni haftanın ilk işlem gününe 1811 dolardan başlamasının ardından 1804 dolara kadar çekildi. Ons altın günü 1807 dolardan kapattı.

5 Temmuz gününe 1807 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yatay seyrederken açılış seviyesinden işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1805 dolar, en yüksek ise 1812 dolar seviyeleri görüldü.

Dolar Endeksi Zirvede
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön