05 / 05 / 2024

Altın zayıflıyor! Merkez bankaları kasalarını altınla dolduruyor! Bu rakamlar görenleri şaşkına çevirdi...

Altın zayıflıyor! Merkez bankaları kasalarını altınla dolduruyor! Bu rakamlar görenleri şaşkına çevirdi...

Dolar kurunun güçlenmesi ve artan resesyon endişleri altın fiyatlarına olan talebi azalttı. Altın fiyatları ani iniş çıkışlar sergilerken Merkez bankaları kasalarını altınla doldurmaya devam ediyor. İşte ayrıntılar...



Dolar/TL'nin güçlenmesi ve resesyon endişelerinin yükselmesi sarı metale olan talebi düşürmeye başladı. Ons altın fiyatı 1800 dolar seviyesinin altına kadar geriledi ve altın fiyatları düşmeye başladı. Ons altının düşüşmesine karşılık gram altın bir gün düşüş bir gün yükseliş trandi gösterirken Merkez bankaları buna rağmen kasalarını altınla doldurmaya devam ediyor.

Küresel piyasalarda yaşanan likidite sıkışıklığı ve güvenli liman talebinin dolar endeksinde yoğunlaşmasyla bu hafta sert satış baskıları yaşayan ons altın Eylül 2021 yılıundan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Altın, 1980’lerden bu yana en şahin Fed hamlelerine yenik düşerek dip seviyelere geriledi. Son 1 ayda ons altındaki kayıp yüzde 6’ya yaklaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön