18 / 05 / 2024

Altın zayıflıyor! Merkez bankaları kasalarını altınla dolduruyor! Bu rakamlar görenleri şaşkına çevirdi...

Altın zayıflıyor! Merkez bankaları kasalarını altınla dolduruyor! Bu rakamlar görenleri şaşkına çevirdi...

Dolar kurunun güçlenmesi ve artan resesyon endişleri altın fiyatlarına olan talebi azalttı. Altın fiyatları ani iniş çıkışlar sergilerken Merkez bankaları kasalarını altınla doldurmaya devam ediyor. İşte ayrıntılar...



ALTIN ALIM SEVİYESİNDE DEĞİL

İsviçre bankası UBS’nin Küresel Varlık Yönetimi bölümünde emtia ve döviz genel müdürü Wayne Gordon, altının rekor seviyesinin 300 dolar altına inmesine karşın, “Henüz altın almak için çok erken” diyor. Bloomberg’e yaptığı açıklamada Gordon, mart ayında fiyatlar rekora yaklaştığından bu yana ‘alıcı’ olmadıklarını söyleyen ve UBS’nin ons başına 1.700 dolarlık yıl sonu hedefini tekrarladı ve “Fed, enflasyona olduğu kadar büyümeye de baktıklarının sinyalini vermeye başladığında, altın fiyatlarının yükselmeye başladığını göreceksiniz” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön