29 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikasında 3. etap başvuruları bitiyor!

Altına dayalı kira sertifikasında 3. etap başvuruları bitiyor!

Toplamda 4 etap halinde başvuruları kabul edilen altına dayalı kira sertifikasında 3. etap başvuruları bugün bitiyor..



Hükümet tarafından yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması için geliştirilen altına dayalı kira sertifikasında başvurular 4 etap halinde alınıyor.

 

Uygulamada ilk etap başvuruları 2-6 Ekim, 2. etap başvuruları ise 9-13 Ekim tarihleri arasında alınmıştı. 16 Ekim'de başlayan altına dayalı kira sertifikasında 3. etap başvuruları ise bugün sona eriyor.

 

Geçtiğimiz günlerde altına dayalı kira sertifikası ile ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek "Şu ana kadar 5 bin kişi, bir ton altın getirip kira sertifikası veya tahvil aldı. Bu da yaklaşık 150 milyon liraya tekabül ediyor." dedi.

 

Altına dayalı kira sertifikasında 3. etap başvuruları Ankara, Artvin, Aydın Bursa, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Manisa, Niğde, Trabzon, Ardahan, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Siirt, Şırnak, Tekirdağ, Van, Yalova, Aydın ve Antalya'da toplanıyor. Altına dayalı kira sertifikasında başvurular yalnız Ziraat Bankasına yapılıyor.


 
Altına dayalı kira sertifikası için yalnız 22 ve 24 ayar Cumhuriyet ziynet ve sikke altınlar, darphane altınları, külçe altınlar ve 22 ayar bilezik, kolye gibi takılar  ile başvuru yapılabiliyor. Ancak üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ile Reşat Altınlar ile bankaların altın mevduat hesaplarında kaydı bulunan altınlar için yapılan başvurular kabul edilmiyor.


 
Altına dayalı kira sertifikasında son etap başvuruları ise 23-27 Ekim tarihleri arasında alınacak.

 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön