29 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikasında kabul edilecek altın türleri!

 Altına dayalı kira sertifikasında kabul edilecek altın türleri!

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası 2-6 Ekim arası Ziraat Bankası’nın tüm şubelerinde değil, belli şubelerinde talep toplanacak. Peki altına dayalı kira sertifikasında kabul edilecek altın türleri nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...



 

2  Ekim 2017 Pazartesi günü Hazine, Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla talep toplamaya başlayacak. 


İlk aşamada talep İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Rize, Sivas, Samsun, Zonguldak’ta toplanacak.


2-6 Ekim arası Ziraat Bankası’nın tüm şubelerinde değil, belli şubelerinde talep toplanacak. Hangi şubelerin talep toplayacağı www.hazine.gov.tr/ ve www.ziraat.com.tr internet sayfalarında ilan ediliyor. 


Altın tahvilleri ve sertifika sahipleri her 6 ayda bir altın fiyatına endeksli olarak  yüzde 1.20 (yıllık %2.40) kâr payına hak kazanacak. Getiriler yatırımcıların hesaplarına TL cinsinden ödenecek.


Altın fiyatı gerilerse, altın fiyatına endeksli kâr payı imkânı olmayacak. Ama altın tahvili gram olarak ihraç edileceği için, altın fiyatı gerilese bile, tahvilin ve sertifikanın altın karşılığı azalmayacak. Vadeden önce altın tahvilleri ve sertifikası satılmak istendiğinde Ziraat Bankası tahvil sahibine piyasadaki güncel gram altın fiyatlarına göre ödeme yapacak. 


Yatırımcılar vadeden önce isterlerse tahvil ve sertifikaları bir başka gerçek kişiye satabilecek veya devredebilecek.


Altına dayalı kira sertifikasında kabul edilecek altın türleri neler?


-Sadece 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecek. 


-22 ayar bilezik, kolye gibi takılar gerekli şartları sağlaması durumunda kabul edilebilecek.


- Değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ve ayrıca Reşat Altınlar kabul edilmeyecek.


- Bankaların altın mevduat hesaplarında bulunan kaydi altınlar başvuruya konu olmayacak.



Altına dayalı kira sertifikası uygulanan bankalar!

 


Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com 


 


Geri Dön