12 / 05 / 2024

Altına hücum var! Gram altın fiyatları uçuşa geçti!

Altına hücum var! Gram altın fiyatları uçuşa geçti!

Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyonun düşüşe geçmesi ve FED’in faiz indirimi sinyalleri vermesi altın piyasasına olumlu yansıdı. Gram altın tarihi zirvelere ulaşırken yatırımcısının da cebini doldurdu.



Altına yatırım yapanların yüzü gülmeye devam ediyor. Özellikle Amerika’dan gelen olumlu haberler altına zirve yaptırdı. Altının ons fiyatı 9 mayıs 2022’den bu yana en yüksek seviye olan 1929 doları gördü. Gram altın ise gün içerisinde 1165 liradan işlem gördü.

Amerika’da enflasyon rakamlarının düşüşe geçmesi ile birlikte piyasalar derin bir oh çekerken FED’in faiz artış hızını yavaşlatacağı şeklinde sinyal vermesi altın piyasasını adeta uçurdu. Ons altın fiyatları 1929 dolarlık seviyeye kadar yükseldi. 2000 dolara doğru hareketini sürdüren ons altındaki bu yükseliş gram altına da olumlu yansıdı. Sabah saatlerinde 1159 liradan işlem gören gram altın gün içerisinde yükseliş trendine devam ederek 1165 liraya kadar tırmandı. Altının ons fiyatı cuma günü yüzde 1.83 değer kazanırken, bugün de yüzde 0.6 bir artış yaşadı.

Altına hücum var! Gram altın fiyatları uçuşa geçti!

Ons altında direnç noktası 1933 dolar olarak öne çıkıyor. Bu düzeyin aşılması halinde 1942-1956 dolar seviyelerinin rahatlıkla görüleceğini ifade eden uzmanlar, destek seviye olarak da 1919 ve 1897 dolar seviyelerini işaret ediyor.


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön