26 / 07 / 2024

Altına hücum var! Gram altın fiyatları uçuşa geçti!

Altına hücum var! Gram altın fiyatları uçuşa geçti!

Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyonun düşüşe geçmesi ve FED’in faiz indirimi sinyalleri vermesi altın piyasasına olumlu yansıdı. Gram altın tarihi zirvelere ulaşırken yatırımcısının da cebini doldurdu.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Çeyrek altın 1930, yarım altın 3883 TL

Amerika Birleşik Devletleri’nde pandemi ile birlikte artışa geçen enflasyonun düşüş eğilimine girmesi ve bundan dolayı Fed’in faiz artırım hızını yavaşlatacağı beklentisi piyasalarda hakim. Bu arada ABD Merkez Bankası’nın 2023 yılı içinde faiz indirimlerine gideceği beklentisi altının güçlenmesinde ana neden olarak gösteriliyor.

Altına hücum var! Gram altın fiyatları uçuşa geçti!

Gram altınla birlikte hareketlenen altın piyasasında çeyrek altın 1914 liradan alınırken, 1930 liradan ise satıldı. Yarım altında alış fiyatı 3832 lira, satış fiyatı ise 3883 lira oldu. Tam altında ise alış 7632 lira, satış ise 7690 lira olarak gerçekleşti.

KGM uygulaması ile doların baskı altında tutulması ve bu durumun seçimlere kadar stabil kalacağı beklentisi ile yatırımcıların sığındığı güvenli liman yine altın oldu. Uzmanlar, Ukrayna-Rusya savaşının da etkisi ile altının değer kazanmaya devam edeceği görüşünde. Uzmanlara göre, döviz ve faiz tarafında yatırımcının gelirlerinde önemli düşüşler var ve bu iki alandan altına doğru hızlı bir kayma harekeri devam ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön