04 / 05 / 2024

Altına yarayan gelişme! Piyasalara hareket veren kriz!

Altına yarayan gelişme! Piyasalara hareket veren kriz!

Finansal piyasalarda bir kez daha ABD’nin borçları gündeme oturdu.



Amerika Birleşik Devletleri'nde federal hükümet, temerrüde yol açabilecek 31.4 trilyon dolar tutarında borç limitine ulaşmış bulunuyor. Yani borç tavanı haziran ayına kadar artırılmazsa, federal hükümetin parası tükenebilir ve ülke temerrüde düşebilir. Bu tür bir senaryonun altına nasıl yansıyacağı oldukça merak ediliyor. Bunun cevabını bulmak için analistler 2011 yılındaki borç krizine dönüp bakmak lazım diyor.

YAZ ORTASINDA TEMERRÜT SENARYOSU

Bu hafta yayınlanan yeni bir analize göre, Kongre borç tavanını yükseltmemesi halinde ABD'nin büyük olasılıkla yaz ortasında veya sonbaharın başlarında temerrüde düşebileceği uyarısı yapılıyor. Borç tavanı tartışması piyasaları en son Ağustos 2011'de önemli ölçüde etkilemişti.

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar anlaşamamış ve limit temerrüde saatler kala yükselmişti. Sonuç olarak, ABD Doları’na yoğun satış gelmiş hisse senetleri zayıflamış, riskli varlıklar olumsuz tepki vermişti.

BENZER BİR MODEL TEKRARLANABİLİR

Altına yarayan gelişme! Piyasalara hareket veren kriz!

Forex.com kıdemli teknik stratejisti Michael Boutros, altının Haziran ayına yakın yükseleceği ve ardından borç tavanı yükseltildiğinde fiyatların en azından kısa vadede zirve görebileceği benzer bir modelin tekrarlanabileceğini söylüyor.

"Kredi notunun düşmesi veya temerrüde yaklaşılması durumunda altın iyi bir yatırım olacaktır. Ancak bir çözüme ulaşıldığında altında büyük bir satış için dikkatli olunmalı” diye konuşan Boutros, uzun pozisyonlarda hızlı bir tasfiye yaşanabileceğini belirtiyor.

JP MORGAN “ALTIN, YEN, İSVİÇRE FRANGI DÜŞÜNÜN” DİYOR

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön