18 / 05 / 2024

Altına yarayan gelişme! Piyasalara hareket veren kriz!

Altına yarayan gelişme! Piyasalara hareket veren kriz!

Finansal piyasalarda bir kez daha ABD’nin borçları gündeme oturdu.



Altın, JPMorgan'ın bu dönemde elde tutulmasını önerdiği varlıklardan biridir. JPMorgan geçen ay bir raporda, "Düzensiz bir borç tavanı dönemi potansiyeli, küresel yatırımcıların ABD'nin varlık sınıflarındaki fazla ağırlıklarını yeniden dengelemesi için başka bir tetikleyici unsur oluşturuyor. Para birimlerini ve Japon Yeni, İsviçre Frangı ve altın gibi değerli metallere yatırım düşünülebilir” demişti.

Gainesville Coins değerli metaller uzmanı Everett Millman, "Hükümet harcamaları ne zaman gündeme gelirse, altını daha cazip hale getiriyor çünkü nötr bir varlık” açıklamasında bulunuyor.

FED ALTINDA AŞAĞI YÖNLÜ MOMENTUMU ARTIRDI

Ons altın fiyatı ABD Doları’ndaki hareketlere yön bulduğu bir hafta geçiriyor. Fed'in son toplantısındaki tutanaklarda enflasyonun yüzde 2 hedefine düşene kadar faiz artırımlarına devam edileceğine yönelik ortak fikir oluşması altın tarafında düşüş yarattı. Saxo Bank Emtia Stratejisi Başkanı Ole Hansen, Fed’in şahin tavrının güçlendirdiği doların altın üzerinde aşağı yönlü momentum baskısı oluşturduğunu belirtiyor. 

Dün 1.820 dolara doğru hareket eden ons altında 1.816-1.800 dolar desteklerinin test edilmesi olasılığı sürüyor. Hansen, buranın altına gevşemelerin 1.788 dolara kadar düşüşü tetikleyebileceği uyarısı yapıyor. Analistler 1.840- 1.842 dolar/ons direnci geçilmediği sürece altında zayıf seyrin süreceğini söylüyor.

SARI MADEN, 1.910 DOLARLA REKOR KIRMIŞTI

Altına yarayan gelişme! Piyasalara hareket veren kriz!

Kriz döneminde altın, Ağustos ve Eylül 2011'de tırmanışa geçerek ilk kez ons başına 1.900 doları aştı ve ons başına 1.910 dolarla seviyeye ulaştı. 

Bununla birlikte, borç tavanının nihai çözümü, altının zirveden dönmesine neden oldu. Kıymetli metalin ons başına 1.900 doları geçebildiği bir sonraki sefer Temmuz 2020'ydi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 24 Şubat 2023 tarihinde saat 21.26'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,84 Türk Lirası, Euro 20,11 Türk Lirası, altının gramı ise bin 113 Türk Lirası değerinde.

Akaryakıtta bir indirim daha! İşte 24 Şubat akaryakıt fiyat listesi!

Merkez Bankası kararı sonrası Türk ekonomisini neler bekliyor?

Hangi ilde kaç konut yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön