Ekonomi

Altında beklenen gün geldi mi? İvme yükseldi: Gram altın 900 liraya...

Milyonlarca altın yatırımcısı Kapalıçarşı'daki altın fiyatları yakından takip ediyor. Altının onsu en son 1940 zirvesinden sonra bugün şu dakikalarda 1945 dolardan işlem görüyor. Ons altının zirve yapması yatırımcıları heyecanlandırdı ve beklenen gün bugün mü? sorusu ise cevap bekliyor...

Geçen hafta altın fiyatları, Rusya’nın Donetsk ve Luhansk’ı tanımasının ve bölgede tansiyonun artmasının ardından zirve yaptı. Doğu Avrupa’da gerilimin yükselmesi  yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altını son zamanların en yüksek seviyesine ulaştırmıştı.

 

Sabahın erken saatlerinde ons altın güne 1937 dolardan başladı. Gün içerisinde yukarı yönlü hareketine devam eden ons altın şu dakikalarda 1945 seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Bu senenin en yüksek seviyesine ulaşan altının onsu diğer altın çeşitlerini de artırdı. 

Gram altın güne 875 liradan başlarken ons altının yükselmesi ile ivme kazandı ve şu dakikalarda 895 liradan işlem görüyor. Yatırımcılar ve altın almak isteyenler tarafından yakından takip edilen altın,  yükselmeye devam edecek mi? Ne zamana kadar yükselecek? Şu süreçte altın almak mı, satmak mı mantıklı? sorularının cevaplarını araştırıyor. 

 

Altın fiyatlarının gidişatı ile ilgili İslam Memiş  '' Gram altının 1450 lira olmasını bekleyin, tekrar 1900 dolar altına sarkma ihtimalinde yüzde 50'mi alırım. FED'i beklerim kendime süre tanırım pozisyonumu kapatırım. 2022 yılında ons altında 2150 dolar gram altında 1450 lira benim öngörüm bu yönde. Zaman olarak bir şey söyleyemem. '' ifadesini kullandı.

 

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

Nefesler kesildi: Altın fiyatlarının seyri değişti! Ons altın 1945 dolar...

Ons altında kritik seviye! 4 Mart 2022 ons atın fiyatı!

Altın yatırımcılarına bomba haber! Uyarı geldi: Hemen bunu yapın!

Ons altın dalgalanıyor! 3 Mart 2022 ons altın fiyatı!

Ons altın kritik seviyede! Altın fiyatları ne olacak?

Ons altında sert dalga! Altın düşüşe mi geçiyor?

Ne altın, ne dolar parayı oraya yatıran kazanacak! Uzman isim uyardı!