30 / 04 / 2024

Altında büyük fırtına geliyor!

Altında büyük fırtına geliyor!

Gram altındaki yükseliş devam edecek mi? Gram altın için alım fırsat seviyesi nedir?” sorularına yanıt arayan vatandaşlar bugün yapılacak Fed açıklamasına kilitlendi...



Altın almak isteyenler veyatırımcılar altın fiyatlarının nasıl olacağını merak ederken İslam Memiş’ten heyecanlandıran bir tahmin geldi. İşte altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri...

Mynet'te yer alan habere göre; Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ederken vatandaşlar, "Gram altında yükseliş devam edecek mi?  ABD'deki faiz artırımı sonrası altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? Gram altın için alım fırsatı destek seviyesi nedir?” sorularının cevabını araştırmaya başladı. 

 Altında büyük fırtına geliyor!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına ilişkin önemli açıklamaları altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Altın fiyatları, Fed'in Mart ayından önce faiz oranlarında hareket etmeyeceği beklentisi ve ülkenin rekor kıran enflasyonu ile desteklenen, 1.800 doların üzerinde kalmaya devam ediyor.

Haftanın ilk gününde 1822 dolar seviyesine yükselen altının ons fiyatı, yerini düşüşe bırakarak bugün 1815 dolar olarak değerleniyor. Altının ons fiyatında 1830 doların teknik olarak kritik bir seviye olduğunu vurgulayan analistler, bu seviyenin altına inmesi halinde ilk desteğin 1812 dolar olduğunu belirttiler.

Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen, Fed politika yapıcılarından gelen mesajın faiz ve dolara en hassas emtia olan altın üzerinde sınırlı etkisi olduğunu belirterek “Bu sınırlı hareket Mart ayında başlayacak faiz indirimlerinin altın piyasasında çoktan fiyatlandığına işaret ediyor” dedi.

Merkez Bankalarının altının kaderini belirleyeceğini belirten İslam Memiş'ten çarpıcı açıklamalar geldi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön