Ekonomi

Altında büyük oyun! Almandan önce okuyun

Günümüzde yaşanan  Altın fiyatlarındaki dalgalanma ile birlikte sahtecilik de artış gösterdi. Son günlerde vatandaşların tercih ettiği yatırımların başında gelen altının sahtesi ve gerçeğini bir bakışta anlamanın zor olduğunu belirtilirken, uzmanlarından altın alacak olanlara dikkatli olunması tavsiİbrahiö Betus, “Toplumumuzun merak ettiği konularda biri de gerçek altın ile sahte altın nasıl anlarız? Vatandaşlar altın alırken bazı önemli noktalara dikkat çekti

Geçtiğimiz günlerde yapılan röportajda İzmir Yeni Foça‘da kuyumcu esnafı olan İbrahim Betus, vatandaşlar altın alırken nelere dikkat etmeli, sahte altın nasıl anlaşılır sorularına cevap verdi. İbrahiö Betus, “Toplumumuzun merak ettiği konularda biri de gerçek altın ile sahte altın nasıl anlarız? Vatandaşlar altın alırken bazı önemli noktalara dikkat çekti. Altının içinde ayarı, patenti ve TSE Belgesi olması gerektiğini vurgulauyan Betus. Yalnızca Güvendiğiniz kuyumculardan alışveriş yapmaya ve fatura talep etmeye dikkat edilmeli” ifadelerine yer verdi.

Buraya dikkat ! Sahte altını gerçeğinden ayırt etmenin püf noktaları…


Peki Kuyumcular sahte altın ile gerçek altını nasıl ayırt ederler bir göz atalım... 

Artık Kuyumcuların bu konuda  tecrübeli olmasının yanı sıra bir takım altın testi yöntemleri olduğunu ifade eden İbrahim Betus, “Mıknatıs yönetimi, mihenk taşına sürtme ve ayar suyu testi ile altın kesme testleri kuyumcular tarafından kullanılan yöntemlerden bazıları.

İbrahim Betus Mıknatısın gerçek altını çekmeyeceğini ancak içinde başka materyaller varsa çekeceğini belirtti. Bunun yanı sıra  mihenk taşına sürtme yönteminde altın taş üzerinde sarı rengini bırakır ve ayar suyu ile temizlenmeye çalışıldığında sarı renk kaybolmaycağını sözlerine ekledi. Bir diğer yöntem olan kesme yönteminde ise altın kesilerek tekrar ayar suyu ile test edilerek kaplama olup olmadığı veya içerisinde herhangi bir başka materyal olup olmadığı anlaşılır “ diye konuştu.

 


Tüm bu testlerin yapılmasının yatırımcılar tarafından yapılmasının zor olması sebebi ile sadece bilindik ve güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmalarına önemle vurgu yapan İbrahim Betus yine de yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Editör Notu: Bu haber 9 Eylül 2022 tarihinde saat 02.08'de yazıldı. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 24 kuruş, euro 18 lira 25 kuruş, altının gramı ise 1.001 lira değerindedir.

Teknosa'dan telefon alacaklara müjde! Huawei Nova 9 SE'ye indirim! 9 Eylül 2022 fiyat listesi...

Bu haberi okumadan otomobil almayın! Yakıt cimrisi ilk üç otomobil

Herkes o telefonu konuşuyor! Huawei Mate 50 Pro 9 Eylül 2022 fiyat listesi