30 / 06 / 2024

Altında heyecanlı bekleyiş!

Altında heyecanlı bekleyiş!

Yatırımcılar, değerli metal fiyatlarını doğrudan etkileyen faiz artırım yoluna ilişkin Fed yetkililerinin yorumlarını dikkate alırken, altın yatay seyretti.



Altında dikkatler Fed yetkililerinin haberlerine çevrilirken, yatırımcılar arasında temkinli fiyat hareketleri gözlemlendi.

Altın, spot piyasada ons başına 1.770 dolarda sabit kaldı.

Faiz getirisi olmayan ve geleneksel olarak dolar ve faiz oranlarıyla negatif korelasyona sahip olan değerli metaller, Fed'in bu yılki agresif faiz artışlarının baskısı altına girdi.

 Altında heyecanlı bekleyiş!

Yatırımcılar son dönemde faiz artırımları söz konusu olduğunda Fed'in küçük oranlarda faiz artırımına gideceğine dair işaretler arıyor. Bu durumun altına destek sağlayacağı düşünülüyor.

Değerli metaller, Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard'ın Fed'in parasal sıkılaştırmayı yakında ertelemesinin uygun olacağını söylemesinin ardından yüzde 1 arttı.

Oanda Piyasa Stratejisti Ed Moya, “Altın fiyatları için Fed hala ana etmen olmaya devam ediyor ve bu hafta Fed yetkililerinden şahin politikalara karşı güçlü açıklamalar duyabiliriz” analizinde bulundu. Peki, altın fiyatlarında son durum ne? Değerli metallerde son durum ne? İşte 15 Kasım  2022 değerli metallerde son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön