27 / 04 / 2024

Altında kritik bekleyiş! Fiyatlar patlayacak mı?

Altında kritik bekleyiş! Fiyatlar patlayacak mı?

CME Group, altın fiyatları için yeni hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. CME Group’a göre kırılması oldukça zorlu olarak belirtilen 1.850 dolarlık seviye, psikolojik bir hedef şeklinde dikkat çekiyor.



CME Group, altın fiyatları için yeni hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. CME Group’ta görevde bulunan uzmanlara göre; altın fiyatında mevcut durumda 1.850 dolar, psikolojik bir hedef şeklinde dikkat çekti. Diğer taraftan, enflasyonist baskılar ve jeopolitik sıkıntılarla birlikte ons altının arkasında destek olduğuna vurgu yapıyor. 

Altında kritik bekleyiş! Fiyatlar patlayacak mı?

Altının arkasında hangi gelişmeler var?

Altının satışı 1.826 dolardan yapılıyor. Uzmanlara göre, mevcut durumda destek 1.787 dolar, direnç seviyesi ise 1.834 dolar civarında seyrediyor. Rusya ile Ukrayna arasında meydana gelen jeopolitik gerginliğin, “güvenli liman” şeklinde görülen altın için bir katalizör olduğu ifade edilirken enflasyonun kalıcı olmasıyla ilgili tedirginliklerin de değerli metalin fiyatında olumlu bir etkisi bulunduğu belirtiliyor.

Fakat Mart'ta gerçekleşmesi planlanan ABD Merkez Bankası (FED) toplantısında, bir faiz yükseltimine gidilmesine ilişkin beklenti de oldukça fazla. Bu durumun, FED faiz artırımına ilişkin öngörülerin, altının yükselişini sınırlandırması tahmin ediliyor. Piyasaların FED’in agresif para politikası takip edeceğine ilişkin beklentilerinin fiyatları çoktan belirlemiş olduğu görüşünü belirtenler de bulunuyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön