27 / 04 / 2024

Veysel Tiryaki Altındağ'daki kentsel dönüşümü anlattı!

Veysel Tiryaki Altındağ'daki kentsel dönüşümü anlattı!

Veysel Tiryaki, “Kentsel Dönüşüm ve Hamamönü örneği” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Tiryaki, Altındağ’da kentsel dönüşüm çalışmalarının klasik yöntemlerden farklı bir bakış açısıyla yapıldığını vurguladı.



Ankara’da kentsel dönüşümün öncüsü Veysel Tiryaki, kısa adı “RICHES” olan, “Yenilenme ve Değişim: Miras ve Avrupa Topluluğu” projesi kapsamında organize edilen, “Kültürel Miras Alanında Analogdan Dijitale Geçiş ve Değişim Çalıştayı”na konuşmacı olarak katıldı. Çalıştayın ikinci gününde “Değişen Dünyada Kültürel Miras Aktarımı” bölümüne konuşmacı olarak katılan Başkan Tiryaki “Kentsel Dönüşüm ve Hamamönü örneği” konulu bir sunum gerçekleştirdi.


6 ülkeden katılımcılar Başkan Tiryaki’yi dinledi


Ev sahipliğini Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü’nün yaptığı çalıştay, Milli Kütüphane’de gerçekleştirildi. Başkan Tiryaki’nin konuşmasına İngiltere, İtalya, Almanya, Danimarka, Hollanda ve Türkiye’nin saygın üniversitelerinden gelen akademisyen, araştırmacı ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Altındağ’da kentsel dönüşüm ve kültürel değerleri koruma alanında yapılan çalışmaları anlatan Başkan Tiryaki’nin konuşması büyük beğeni topladı.


Sunum büyük beğeni topladı


Altındağ’da yıllardır kararlı ve istikrarlı bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Başkan Tiryaki, hayata geçirilen her yeni projeyle Altındağlı vatandaşların güveninin daha da arttığını söyledi. Başkan Tiryaki, Altındağ’da kentsel dönüşüm çalışmalarının klasik yöntemlerden farklı bir bakış açısıyla yapıldığını vurguladı. Restorasyon çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Tiryaki, Hamamönü, Hamamarkası, Ulucanlar Cezaevi restorasyon sürecini fotoğraflarla anlattı. Başkan Tiryaki’nin fotoğraflar eşliğinde gerçekleştirdiği sunum, katılımcıların büyük beğenisini topladı.


“Başkan Tiryaki işini ibadet aşkıyla yapıyor.”


Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, yaptığı çalışmalardan ve gerçekleştirdiği sunumdan dolayı Başkan Tiryaki’ye teşekkür etti. Turşucu “Bazı kurumlar vardır, siz bir şey talep etmek için aradığınızda size dönüp bakmazlar bile, bazı kurumlar vardır, siz bir şey talep ettiğinizde ilgilenirler. Bazı kurumlar ve kişiler de vardır ki, sizin bir şey talep etmenize gerek olmadan yardımlarını ve desteklerini sunarlar. İşte Altındağ Belediyesi ve Başkan Veysel Tiryaki bu üçüncü kategoriye giren kişi ve kurumlardan…” dedi.


“Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ‘5 Şehir’ isimli eserinde belirttiği gibi “Ceddimiz inşa etmemiş, bilakis ibadet etmiş…” diyen Turşucu, Başkan Tiryaki’nin de bu ibadet aşkıyla çalıştığını söyledi.


Anadolu


Geri Dön