03 / 05 / 2024

Altında kritik seviye açıklandı! Bu rakamı görürse….

Altında kritik seviye açıklandı! Bu rakamı görürse….

Altın son günlerde piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ile düşüşe geçmiş ve gram altın bin liranın altına gerilemişti. Bugün açıklanan tarım dışı istihdam verisi rakamları altında ki bu düşüşü tersine çevirdi…



Altın fiyatları piyasada yaşanan dalgalanmalar sonucu yükselişe geçerken, gram altın fiyatındaki bu tırmanış yatırımcılar tarafından araştırıldı ve uzmanların altın fiyatları için yaptığı tahminler dikkat çekti. Ons altın fiyatları ise gram altındaki bu artışa oranla Temmuz sonundan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Öte yandan bugün açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonrası altın fiyatları bin liranın üzerine çıktı.

TARIM DIŞI İSTİHDAM ARTTI

ABD'de tarım dışı istihdam Ağustos ayında 315 bin arttı, işsizlik oranı ise yüzde 3,7'ye yükseldi. Ekonomistlerin tahmini 298 bin artış yönündeydi.

ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası dolar zayıflarken, ons altın fiyatı 1.715 üzerine çıktı.

Altında kritik seviye açıklandı! Bu rakamı görürse….

GRAM ALTIN İÇİN DİKKAT ÇEKEN TAHMİN!

IKON Menkul tarafından hazırlanan altın analizinde ise şu ifadelere yer verildi:

Hafta başından bu yana Ons Altında görülen düşüşle %2 değer kaybeden Gram Altın/TL dün 979 bandına kadar düşüş kaydetti. Teknik açıdan bakıldığında, Perşembe günü 15 haftalık üssel hareketli ortalaması ve siyah yükselen trend çizgisini test eden GAUTRY bu bölgeden hafif tepki alımlarıyla karşılaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön