02 / 05 / 2024

Altında kritik tarih açıklandı! Gram altın ve ons altında büyük sıçrama geliyor!

Altında kritik tarih açıklandı! Gram altın ve ons altında büyük sıçrama geliyor!

Analistler, Fed'in bu haftaki toplantısını işaret etti ve gram ile ons altın için çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...



Mart'ta yüzde 8,5 ile Aralık 1981'den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye çıkan enflasyon, Nisan'da yüzde 8,3 ile gösterdiği yavaşlama sonrasında tekrar 41 senenin zirvesine ulaştı. 

Fed'in gelecek hafta yapılacak olan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesi gelen enflasyon verileri, bankanın 50 baz puanlık faiz artırımına gideceğiyle ilgili beklentilerin yükselmesine neden oldu. 

Altında kritik tarih açıklandı! Gram altın ve ons altında büyük sıçrama geliyor!

Blue Line Futures Baş Piyasa Stratejisti Phillip Streible, “Fed, artık söz konusu olmayan enflasyon kontrolünü kaybetti. Yapabilecekleri tek şey talebi yok etmek. Bunu yapmak için ne kadar ileri gidebilirler?” açıklamasında bulunurken, bazı analistler; altının cuma günü ralli yapmasının, yatırımcıların ABD merkez bankasının enflasyonu dizginleme yeteneğinden şüphe duymaya başladığının bir sinyali olarak aktardılar. 

WALL STREET ANALİSTLERİNDE ALTIN ÖNGÖRÜSÜ 

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu hafta 15 Wall Street analisti Kitco altın anketine katılım gösterdi. 3 analist yani yüzde 20, kısa vadede altın için düşüş öngörüsünü belirtti. Çevrim içi yapılan Main Street anketlerinde 598 oy kullanılırken; bunların 274’ü, yani yüzde 46’sı altının gelecek hafta yükseleceğini belirtti. Diğer 167 seçmen, yani yüzde 28, daha düşük seviyeler öngördüğünü belirtti. 157 seçmen ise yani yüzde 26, kısa vadede tarafsız olduğunu ifade etti. 

Altında kritik tarih açıklandı! Gram altın ve ons altında büyük sıçrama geliyor!

Piyasa Uzmanı Tuna Kaya da altınla ilgili dikakt çeken açıklamalarda bulundu ve sene sonunda ulaşılabilecek seviyeyi açıkladı. Kaya altın fiyatlarında öngörüsünün 1.400 TL'den yukarda olduğuna dikkat çekerek,  dolarda önemli destek seviyesinin 16.50 olduğunu belirtti. 

Diğer taraftan gram altında 1.020 TL seviyelerinin altına düşülebileceğini aktaran Kaya, sene sonuna doğru 1.450 TL'nin görülebileceğine dikkat çekerek, ons altında 2.000 doları işaret etti. 

İslam Memiş'ten şok eden dolar tahmini! Bu senaryo gerçekleşirse dolar dibi görecek!

Altın fiyatlarında sıcak gelişme! Gram altın, çeyrek altın ve tam altın kaç TL? 12 Haziran 2022 güncel altın fiyatları!

Bayram ikramiyelerine zam sinyali! Milyonlarca emekli bekliyor! Bayram ikramiyesine ne kadar zam yapılacak? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön