16 / 06 / 2024

Altında rekor geldi! Sıkı durun: Asıl zirve o tarihte

Altında rekor geldi! Sıkı durun: Asıl zirve o tarihte

Gram altın fiyatı ons altındaki yükseliş ile birlikte tarihi bir rekor geldi. Peki bundan sonra ne olacak? Altın fiyatlarında flaş tahmin. İşte tüm detaylar...



TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİLERİNE DİKKAT
ALB Yatırımın yaptığı altın analizleri kapsamında ABD'de görülen bankacılık krizinin durgunluk korkularını beslemesi ve son açıklanan ekonomik verilerin beklenti altında kalması ile birlikte dolar endeksinde gerileme ve altın fiyatlarında yükseliş yaşandığı görüldü. Cuma günü açıklanacak altın verilerinin istihdam beklentilerinin altında kalması durumunda altın fiyatlarındaki artışın ivmelenebileceği söylendi. ABD iş ilanları sayısı Şubat ayında 632 bin azalırken 9,93 milyon olarak açıklandı. rakamlardan beklenti 10,5 milyon olarak açıklanırken ülkedeki fabrika siparişlerinde de Şubat ayında %0,7 düşüş görüldü. Beklentiler %0,5 olarak açıklanırken ALB yatırım her iki verinin de ekonomide soğumaya neden olduğunu vurguladı. Yapılan analizler kapsamında ABD'deki iş ilan sayısı ve fabrika siparişlerinin beklentiden fazla düşüş göstermesi faizde daha agresif FED öngörülerini zayıflattığı söyleniyor. Yaşanan gelişmeler ile birlikte ons altının tekrardan 2.000 dolar seviyesine ulaşması tüm piyasalarda etkisini gösterdi. Cuma günü açıklanması beklenen ABD tarım dışı istihdam verilerinin 240.000 dolar beklentisinin altında gerçekleşmesi durumunda ons altındaki yükselişin 2070 dolarda bulunan tarihi zirveye doğru hareket edebileceği söyleniyor. Bununla birlikte gram altın fiyatlarının da 1285 TL'ye kadar yükselmesi bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön