18 / 05 / 2024

Altında rekor üstüne rekor gelecek! Uzmanlar açıkladı!

Altında rekor üstüne rekor gelecek! Uzmanlar açıkladı!

En güvenilen yatırım araçlarından altın, 2023 yılında yükselişine başladı. Uzmanlar bu yıl altının yeni zirveler göreceğini vurguluyor. Peki altın kaç TL’yi görebilir? Ne kadar yükselecek?



Gram altın 1.140 liraya çıkarak dün zirveyi görürken, uzmanlar gram altının artık 1.100 liradan daha düşük seviyelere inmesinin mümkün olmadığı görüşünde.

Son yıllarda en çok kazandıran yatırım aracı altın, 2022’de beklentinin yeterince karşılamasa da,  yatırımcısına yüzde 43 getiri sağladı. Küresel ekonomik gelişmelerin tesiriyle dalgalı bir seyir izleyen altın,  yeni yılın ilk günlerinden itibaren yükselişine başladı.

Posta Gazetesi’nden Hülya Çaylak’ın haberine göre, altında ons (31.1 gram) fiyatı, ABD Merkez Bankası FED tarafından gelen faiz artışlarını yavaşlatma sinyali ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) küresel resesyon beklentisi açıklamasıyla birlikte 1.880 dolara kadar çıktı. Onsla beraber gram ise rekora imza atarak, 1.140 liraya çıktı.

Altında rekor üstüne rekor gelecek! Uzmanlar açıkladı!

YENİ REKORLAR YOLDA

Geçen yıl altının yatırımcısına tam olarak bekleneni veremediğini vurgulayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, savaş döneminde altının hızla yükseldiğini, ardından parasal sıkılaşma politikaları karşısında sönük kaldığını kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön