02 / 10 / 2024

Altında rekor üstüne rekor gelecek! Uzmanlar açıkladı!

Altında rekor üstüne rekor gelecek! Uzmanlar açıkladı!

En güvenilen yatırım araçlarından altın, 2023 yılında yükselişine başladı. Uzmanlar bu yıl altının yeni zirveler göreceğini vurguluyor. Peki altın kaç TL’yi görebilir? Ne kadar yükselecek?




Altının uzun süredir baskılandığını, bu sebeple  yükselişinde gecikme yaşandığını anlatan Memiş, altın fiyatlarında etkili olan faktörün dolar ve FED’in açıklamaları olduğunu belirtti. Memiş, “Onsta 1.815-1.915 dolar seviyelerini takip etmekteyiz. Orta ve uzun vadede altın fiyatlarında ‘rekor’ kelimesini çokça duyacağız” dedi.

Altında yükseliş trendinin süreceğini belirten Memiş, “Yılın ilk çeyreğinde  gram altının 1.250-1.280 lira olacağını göreceğiz. Yıl bazında 1.450 liraları görmek sürpriz olmayacaktır. Ama içeride dolar, dışarıda ise ons fiyatları baskılanmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Altında rekor üstüne rekor gelecek! Uzmanlar açıkladı!

Memiş, yatırımcılara ise altın satmak için henüz erken olduğu tavsiyesinde bulunarak, “İlerleyen  aylarda altında yeni zirveleri göreceğiz. 2023’te gram altının fiyatının artık 1.100 liranın altına inmesini beklemiyorum. Bu nedenle altına yatırım yapmak isteyenler 1.100 liraları bekleyebilir.”

KÜRESEL ENFLASYON ETKİSİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Ali Yıldırımtürk ise ABD’den açıklanan tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin, altında ons fiyatının artmasını etkilediğini belirtti.  FED’in 1 Şubat’ta yapılacak toplantısının da önemli olduğunu vurgulayan Yıldırımtürk, “Bu toplantıda 50 baz puan faiz artırım beklentisi ve  25 baz puana düşmesi de altın fiyatına olumlu etki yaptı. Bunların haricinde jeopolitik gelişmeler ve küresel ekonomide  enflasyonist risk beklentisi sürüyor.  Tüm bu faktörler, altın fiyatlarını beslemiş durumda” şeklinde konuştu.

Emekli maaş promosyonu nasıl alınıyor? 2023 yılı maaş promosyonları ne kadar oldu?

Denizbank’tan düşük faizli kredi fırsatı! Başvuran herkese çıkıyor!

AFAD 70 yeni eleman alacak! Aylık maaş 11.578 TL!

İş Bankası’ndan görülmemiş kampanya! 10 bin TL kredi çekene doğalgaz desteği ve Blu TV üyeliği hediye!

Kışlık kaban alamayanları sevindirecek haber! Sektörden müjde geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön