18 / 07 / 2024

Altında rekorun ayak sesleri geliyor!

Altında rekorun ayak sesleri geliyor!

Altın fiyatlarına dair merak artıyor. Vatandaşlar, gelecekte altın fiyatlarının ne kadar olacağını öğrenmek için araştırmalar yapıyor. Altın fiyatlarında herkesin dikkatini çeken belirli bir konu var ve İslam Memiş de bu konu hakkında açıklama yaptı. Detaylar haberimizde.




ABD Merkez Bankası FED, politika faizinde 25 baz puanlık bir artışa giderek, neredeyse 2007 yılından bu yana en yüksek seviye olan %5-%5,25 aralığına yükseldi. FED Başkanı Jerome Powell, enflasyon yüksek seyrettiği sürece faizleri düşürmeyeceklerini belirtti.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'in açıklamaları da altın yatırımcıları tarafından ilgiyle takip edildi. Memiş, FED'in sözlü müdahalesine devam edeceğini ancak yakın bir zamanda bir mortgage krizinin patlayabileceğini ve buna karşı Fed'in yapabileceği bir şeyin olmayacağını söyledi. Dünya ekonomilerinin iyi gitmediğini ve özellikle Çin-Tayvan arasındaki gerilimin önemli olduğunu belirten Memiş, Kafkaslardan gelen veri akışının da kendisi için önemli olduğunu vurguladı.


Geri Dön