28 / 04 / 2024

Altında savaş etkisi! İslam Memiş kısa vadede olacakları açıkladı

Altında savaş etkisi! İslam Memiş kısa vadede olacakları açıkladı

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi. Altın uzmanı İslam Memiş gram altın için rakam ve tarih paylaştı. İsrail-Filistin çatışması nedeniyle yatırımcılar 'güvenli liman' olarak gördükleri altına kaçıyor. İşte İslam Memiş'ten dikkat çeken tahmin...



İsrail-Filistin çatışması nedeniyle yatırımcılar 'güvenli liman' olarak gördükleri altına kaçtı. Altında son iki haftadır dikkat çeken yükselişler görüldü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının geleceğiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

A1 Capital'in Youtube yayınına katılan Memiş şu ifadeleri kullandı:

"Ons altında bin 940 dolar bantlarına kadar geri çekilme bekliyorum. Ons altın bu seviyelere gerilediği zaman tekrar bir yoruma ihtiyaç var. Benim için ons altın için önemli seviye bin 938 dolar seviyesi. Yukarda ise bin 980 direnci var. Aşağı yönlü hareketler devam ediyor. Kısa vadede öngörüm negatif. Orta ve uzun vadede 2 bin 350 dolar seviyesiyle ilgili öngörüm devam ediyor. On altın tarafında biz kısa vadeli düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendireceğiz. 2024 yılında ons altın için 2 bin 350 dolar seviyesini belirledik. Gram altın için bu hafta bin 780 lira destek seviyesini ifade ettim. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası kısa vadeli bir geri çekilmenin olacağını söyleyebilirim. Gram altında bin 780 ve bin 880 lira aralığını takip etmeye devam ediyorum. Orta ve uzun vadede 2 bin 500 lira seviyesini referans alıyoruz. Beklediğimiz seviye burası. Gram altında düşüşler alım fırsatı. Bu seviyedeki öngörüm gerçekleşirse yeniden bir yoruma ihtiyaç var. Gümüş şu an 22,80 dolar seviyesinde. Gümüş için hızlı bir atak bekliyorum. 26 dolar seviyesini beklentim. Gümüş, yıl sonuna kadar baskılanıyor. Gümüş tarafında kısa vade için stabil öngörüm var. Önümüzdeki haftalarda pozitif yönde ayrışması muhtemel bir sonuç olabilir."

Öte yandan Memiş, borsayla ilgili beklentilerini de dün Twitter hesabından açıkladı. Memiş şunları dedi: "Bist 100’de takip ettiğim bant aralığı yine aynı 7.290-8.200 puan aralığı. Kademeli alım önemli. Geçen hafta yüzde 50 alımımı yapmıştım. Diğer yüzde 50 için 7.500’ün altını bekleyeceğim. Borsa uzun vadeli bir yatırım aracıdır, oyun değil."


 
 


Geri Dön