05 / 05 / 2024

Altında sert düşüş! gram altın ücreti de 1258 TL'ye düştü

Altında sert düşüş! gram altın ücreti de 1258 TL'ye düştü

Altın ücretlerinde sert düşüş meydana geldi. ABD tarım dışı istihdam verisinin planlanandan iyi olmasının akabinden altın ve gümüşte ücretler düştü. İşte güncel altın ücretleri



Özellikler, oluşumlar ve kullanım alanları

Altın, tüm metallerin en yoğunlarından biridir. Isı ve elektriği iyi iletir. Aynı zamanda yumuşaktır ve elementlerin en yumuşak ve yumuşak olanıdır;

 bir ons (31,1 gram; altın ons cinsinden tartılır ), altın varak adı verilen son derece ince levhalarda 187 fit kareye (yaklaşık 17 metrekare) kadar dövülebilir .

Altın, görsel olarak hoş ve işlenebilir olması, kararmaması veya aşınmaması nedeniyle, insanın dikkatini çeken ilk metallerden biriydi. ayrıntılı örneklerBirçoğu neredeyse mükemmel durumda olan altın işçiliği , eski Mısırlı , Minoslu , Asurlu ve Etrüsk zanaatkârlarından günümüze ulaşmıştır ve altın, zanaat için oldukça tercih edilen bir malzeme olmaya devam etmektedir.takı ve diğer dekoratif objeler.

Altında sert düşüş! gram altın ücreti de 1258 TL ye düştü

Külçe altın

Eşsiz nitelikleri nedeniyle altın, mal ve hizmet karşılığında evrensel olarak kabul edilen tek malzeme olmuştur . Madeni para veya külçe biçimindeki altın, zaman zaman yüksek bir mezhep olarak önemli bir rol oynamıştır.para birimi , gümüş genellikle dünya ticaret sistemlerinde standart ödeme aracı olmasına rağmen. Altın, 19. yüzyılda yaygınlaşınca kağıt para sistemlerinin desteği olarak kullanılmaya başlandı ve 1870'lerden  I. Dünya Savaşı'na kadar altın standardı dünya para birimlerinin temeli oldu. Altının uluslararası para sistemindeki resmi rolü 1970'lerde sona ermiş olsa da, metal oldukça saygın bir rezerv varlığı olmaya devam ediyor ve dünya altının yaklaşık yüzde 45'i bu amaçla hükümetler ve merkez  bankaları tarafından tutuluyor. Altın hala tüm uluslar tarafından uluslararası bir ödeme aracı olarak kabul edilmektedir .


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön