27 / 04 / 2024

Altında son 6 yılın en iyi performansı! Uzmanlar: Ons altın 3 bin dolara kadar yükselecek!

Altında son 6 yılın en iyi performansı! Uzmanlar: Ons altın 3 bin dolara kadar yükselecek!

Altın 2023 yılının ilk çeyreğinde son 6 yılın en iyi performansını gösterdi. Ons altın ilk üç ayda yüzde 8 değer kazandı. Uzmanlar, 20 Mart’ta tarihi zirvesini yapan ons altının seyrine ilişkin önümüzdeki aylarda getiri potansiyelinin yüksek olduğunu belirtiyor.



20 MART’TA ZİRVE YAPTI

Altında son 6 yılın en iyi performansı! Uzmanlar: Ons altın 3 bin dolara kadar yükselecek!

Küresel para piyasalarındaki fiyatlamalarda, ABD Merkez Bankası Fed’in yıl sonuna doğru faizleri indireceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi altın fiyatlarını destekliyor. Bu beklentilere ABD tahvil faizlerindeki gerileme ve enflasyonun yavaşladığına ilişkin işaretler de eklenince altının onsu 20 Mart 2023 tarihinde bin 979 dolara tırmanarak son bir yılın zirvesini yaptı.

Stratejist Cüneyt Paksoy, yeni tip Corona virüs salgınının bittiğini ancak ekonomi üzerindeki etkilerinin devam ettiğini belirterek bankacılık krizi ve mevcut jeopolotik krizlere ilişkin çözüm süreçlerinin altın fiyatlarını etkileyebileceğini dile getirdi. Merkez bankalarının alımlarının takip edilmesini öneren Paksoy, altında temel ve trend dengesinin dikkate alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön