28 / 04 / 2024

Altında son dakika! Gelecek haftadan itibaren...

Altında son dakika! Gelecek haftadan itibaren...

Stratejist Hamza Yardımcıoğlu, Fed’in atacağı adımların yetersiz kalacağına ve altının adım adım yükseleceğine dikkat çekti. İşte ünlü stratejistin o açıklamaları...



Altın da adım adım yükseliş kapıda

Jeopolitik bir güvenli liman olarak altın satın alınsa da gerilim azaldığında da ilk satışı yapılan şey altın oluyor. Jeopolitik gerilimler yangının körüklenmesine neden oldu fakat gerçek şu ki piyasa oynaklığı yakın zamanda kaybolmayacak. 

Altında son dakika! Gelecek haftadan itibaren...

En son Ukrayna haberleri daha açıklanmamışken bile, oynaklık hisse senedi piyasalarında istikrarsızlığa neden oluyordu ve bu da altın piyasasının yükselen tahvil faizlerine karşı savaşmasına destek sağlıyordu. 

Altın cazip çünkü piyasada çok fazla korku bulunuyor. Jeopolitik manşetlere ek olarak, yatırımcılar arasındaki en büyük tedirginlik, Federal Rezerv ve diğer merkez bankalarının yükselen enflasyon baskılarıyla nasıl baş edeceği. Bu hafta ABD tüketici fiyatları Ocak'ta senelik yüzde 7,5 yükseliş yaşadı ve enflasyon son 40 senenin zirvesini gördü. Yatırımcılar sadece yükselen enflasyon tehdidinden korkmakla kalmıyor, aynı zamanda Fed’in yükselen fiyat baskılarıyla nasıl baş edeceği konusunda tedirgin oluyorlar. Piyasalar kesin olarak Mart'ta 50 baz puanlık bir hareket olacağını tahmin ediyor ve altın faiz yükselişi potansiyelini fiyatlıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön