28 / 04 / 2024

Altında son dakika hareketliliği! Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altında son dakika hareketliliği! Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatlarında son dakika hareketliliği başladı. Haftanın 3’ncü gününe düşüşle başlayan altın fiyatlar yükselişe geçti. Bugün gram altın 1.708,54 TL, çeyrek altın ise 2.790,00 lira seviyesinden işlem görüyor. Peki, altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek ve yarım altın kaç TL? İşte detaylar...



Global piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün dünya kamuoyuyla paylaşacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlerken, politika metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantının ardından gerçekleştireceği açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşti.

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in politika faizini 25 baz puan artırmasına neredeyse kesin gözüyle bakıldığını belirtti. Öte yandan, politika metni ve Powell'ın yapacağı açıklamalarındaki sinyallerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmasının öngörüldüğünü ifade edildi.

 Altında son dakika hareketliliği! Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altının ons fiyatında da söz konusu gelişmelerle oynaklığın yükselmesinin beklendiğinin altını çizen analistler, verilen mesajların öngörülenden daha "güvercin" olması durumunda yukarı yönlü hareketin güç kazanabileceğine vurgu yaptı.

Analistler, bugün Türkiye genelinde veri gündeminin sakin olduğunu, küresel piyasalarda ise ABD'de Fed'in faiz kararı, Powell'ın açıklamalarının yanı sıra inşaat izinleri ve yeni konut satışları verilerinin takip edileceğini söyledi. Bunun yanı sıra analistler, teknik bakımdan endeks kontratında altının ons fiyatında bin 960 ve bin 950 doların destek, bin 980 ve 2 bin doların direnç konumunda bulunduğunu aktardı.

Peki, Fed’in faiz politikasını açıklamasından saatler önce altın piyasasında son durum ne? İşte, 26 Temmuz 2023 Çarşamba günü son dakika gram, çeyrek, yarım ve ons altın fiyatları...


Geri Dön