Ekonomi

Altında ters rüzgar! Altın fiyatları yükselecek mi?

Dünya Altın Konseyi (WGC), faiz artırımları yaşansa da altına olan talebin devam edeceğini savunuyor. WGC bugün yayınladığı "Altın Görünüm 2022" raporunda altın piyasası ile ilgili önemli konulara değindi

Dünya Altın Konseyi (WGC) kısa vadede altın fiyatın küresel merkez bankalarının para politikalarını sıkılaştırmalarına tepki gösterebileceğini, ancak bir koruma unsuru olarak altına olan talebin devam edeceğini bildirdi.

WGC bugün yayınladığı "Altın Görünüm 2022" raporunda altın piyasası ile ilgili önemli konulara değindi...
 

WGC bugün yayınladığı "Altın Görünüm 2022" raporunda, Faiz artışlarının altın için ters rüzgarlar yaratabileceğini ancak tarihe bakıldığında bu etkilerin sınırlı olabileceğinin görüldüğünü belirtti.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; WGC, altın fiyatının 2022'de karşılaşabileceği iki büyük yükselişi yüksek nominal faiz oranları, güçlü ABD doları olarak sıralayan WGC, bu negatif etkileri telafi edecek destekleyici faktörleri de yüksek ve ısrarcı enflasyon, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ve jeopolitik gerilimlerle bağlantılı piyasa oynaklığı, merkez bankaları ve mücevher gibi diğer sektörlerden güçlü talep olarak sıraladı.

Peki altın piyasasında son durum nedir? 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Fed fazi oranları dün açıklandıktan sonra gerileyen ons altın yeni güne de değer kaybıyla başladı. Ons altın bugün içerisinde en yüksek 1828 dolar seviyesini; en düşük ise 1819 dolar seviyesini gördü. Ons altın, şu dakikalarda ise yüzde 0.44 oranında düşüşle 1819 dolardan işlem görüyor.

Piyasayı yakından takip edenler, haftanın dördüncü işlem gününde gram altın, çeyrek altın ve cumhuriyet altının kaç lira olduğunu merak ediyor. Gram altın, çeyrek altın ve cumhuriyet altını bugün kaç lira? Altın  fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? İşte tüm merak edilenler...

Gram Altın fiyatları, dün kapanışı 804 lira seviyelerinde yaparken, yeni güne 794 lira seviyeden başladı. Gram altının fiyatı, yeni güne düşüşle başlarken; gün içerisinde en yüksek 802,87 lira,  en düşük ise 772,45 lira seviyelerini gördü.

Gram altın, dolar kurundaki artışa paralel olarak yükselirkensaat 11.54 itibarıyla yüzde 2.15 oranında düşüşle 793.60 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1299 lira, Cumhuriyet Altını ise 5 bin 446 liradan satışa sunuluyor.

Gram altın, çeyrek altın bugün kaç TL?

Döviz kurlarında son durum!

Bitcoin'e ABD enflasyonu dopingi: 43 bin doları geçti!

Bitcoin'in değeri artacak mı?

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?