04 / 05 / 2024

Altında yatırımcıları endişelendiren gelişme

Altında yatırımcıları endişelendiren gelişme

Altın yatırımcılarının ilgi odağında bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşmada olacak. Powell'ın yüksek enflasyon ve resesyona karşı ABD Merkez Bankası'nın nasıl bir yol izleyeceğine dair açıklama yapması beklentiler arasında.



ABD Merkez Bankası mart ayında politika faizini yükselterek 3 yıl aranın ardından ilk kez artışa gitmişti. Fed’in ardından diğer ülkelerin merkez bankaları da faiz artışını sürdürüyor. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) temmuz ayında 0.25 baz puan faiz artırması tahmin ediliyor.

Resesyon Endişesi Altına Darbe Vurdu

Fed’in faiz artırmasıyla ekonominin resesyona girebileceği söylentileri de kuvvetlendi. Pek çok önemli kurum ABD’nin resesyona gireceğini  garanti görürken bu durum altın piyasasını da hareketlendiriyor. Altın fiyatları günün büyük bölümünde resesyon endişesiyle aşağı yönlü bir yol izliyor.

Yatırımcıların Powell'a Kulak Kesildi

Altın yatırımcılarının ilgi odağında bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşmada olacak. Powell'ın yüksek enflasyon ve resesyona karşı ABD Merkez Bankası'nın nasıl bir yol izleyeceğine dair açıklama yapması beklentiler arasında. Powell'ın konuşmasında Fed'in para politikasına ilişkin sinyaller aranacak. Kritik gelişmeyle birlikte altın fiyatlarının yönü değişebilir.

Altında yatırımcıları endişelendiren gelişme

Haftaya 1839 dolardan başlayan ons altın salı günü 1828 dolara kadar çekildikten sonra 1833 dolardan kapanış sağadı. 

Bugüne 1832 dolardan başladıktan sonra genel olarak düşüş kaydeden ons altın gün ortasından sonra yükselişe geçti. Ons altın şu sıralarda1843 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1823 dolar, en yüksekse 1846 dolar seviyeleri görüldü. 

Editörün Notu: Bu haber 22 Haziran 2022, saat 20.10'da yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 35 kuruş, euro 18 lira 39 kuruş, altının gramı ise bin 28 lira 52 kuruş değerindedir.

TRT'de temmuz zammıyla ilgili vatandaşa müjde

Ekonomist Şirin Sarı'dan altın yatırımcılarına kritik uyarı

Ekonomist Selçuk Geçer, doların 25 TL olacağı tarihi açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön