30 / 04 / 2024

Altında yeni dönem! İslam Memiş gram altında sürprizi açıkladı

Altında yeni dönem! İslam Memiş gram altında sürprizi açıkladı

Merkez Bankası'nın piyasaların politika faizi kararının ardından dolar kuru ve gram altın rekor üstüne rekor kırıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten TCMB kararı sonrası ikinci fırsatı paylaştı. İşte tüm detaylar...



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), beklentiler doğrultusunda 6.5 baz puan artışa giderek politika faizini 8.5 baz puandan 15 baz puana yükseltti. Para politikasında kademeli geçiş mesajının verildiği Merkez Bankası'nın kararı sonrasında altın ve döviz fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Gram altın 1550 TL'yi dolar 25 TL'yi, Euro 27 TL'yi geçti.

Merkez Bankası'nın faiz kararına rağmen piyasaların neden yükseldiğine yönelik Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dikkat çeken açıklama yaptı. Merkez Bankası kararı öncesinde ve sonrasındaki piyasalardaki durumu tek tek anlatan Memiş, gram altın ve dolar kurunda ikinci alım fırsatı geleceğini ifadelerini kullandı.

TV100'deki habere göre İslam Memiş, faiz kararından sonra yükselişlerin nedenini şu şekilde özetledi:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön