28 / 04 / 2024

SEDDK Başkanı Trafik Sigortasında yeni dönem başlayacağını belirtti! 'Alt yapımız hazır' diyerek...

SEDDK Başkanı Trafik Sigortasında yeni dönem başlayacağını belirtti! 'Alt yapımız hazır' diyerek...

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, milyonlarca araç sahibi için önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre trafik sigortasında yeni dönem başlayacak. İşte detaylar...



Trafik sigortası alanında yeni düzenlemelerin hazırlandığını belirten Eroğlu, trafik operasyon merkezinin kurulacağını da duyurdu. Başkan Eroğlu, "Altyapımız hazır" diyerek trafik sigortası sisteminin daha etkin ve verimli hale getirileceğini söyledi.

Sigorta sektöründe önemli bir değişiklik yaşanacak. Sigorta şirketlerinin zorunlu olarak teklif vermesi uygulaması kaldırılıyor. Geçtiğimiz hafta Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), trafik sigortası alanında önemli bir düzenleme yaparak sorunları çözmek için adımlar attı. SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, bir iftar davetinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada bu düzenlemeleri paylaştı.

SEDDK Başkanı Trafik Sigortasında yeni dönem başlayacağını belirtti! Alt yapımız hazır diyerek...

Zararı kaynağına inerek azaltacağız

Eroğlu, Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre yol haritasının 1. fazını açıkladı. Trafikte kişilerin davranışlarına müdahale ederek zararları kaynağında azaltmak gerektiğini belirtti. Ancak Anayasa Mahkemesi'nin son kararıyla sigorta kanunuyla ilgili ikinci bir düzenleme şanslarının kalmadığını söyledi. Bu nedenle tazminat hesaplama şeklini artık mevzuata koyamayacaklarını açıkladı ve sektör ödemelerinin mahkeme pratiğine göre yapılacağını belirtti. Eroğlu, trafik kazalarının azaltılmasından başlayarak tahkim sistemi ve eşdeğer parça kullanımı gibi aşırı hasar üreten alanları da kapsayacak şekilde tüm zarar kaynaklarına nokta atışı yapacaklarını vurguladı.

 


Geri Dön