13 / 05 / 2024

SEDDK Başkanı Trafik Sigortasında yeni dönem başlayacağını belirtti! 'Alt yapımız hazır' diyerek...

SEDDK Başkanı Trafik Sigortasında yeni dönem başlayacağını belirtti! 'Alt yapımız hazır' diyerek...

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, milyonlarca araç sahibi için önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre trafik sigortasında yeni dönem başlayacak. İşte detaylar...



SEDDK Başkanı Trafik Sigortasında yeni dönem başlayacağını belirtti! Alt yapımız hazır diyerek...

Teklif yoksa havuza gidecek

Sigorta sektöründeki zarar üreten trafik sigortası branşı nedeniyle şirketlerin bilanço dengesini koruma çabalarıyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Bu nedenle sektörde yeni bir uygulama geliştiriliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Eroğlu, eğer mevcut önlemler sonuç vermezse, trafik operasyon merkezi kurulacağını ifade etti. Platform üzerinde, sigorta şirketlerinin zorunlu olarak teklif vermesi kaldırılacak. Müşterilerin talebi doğrultusunda poliçe talepleri operasyon merkezine gönderilecek ve 27 farklı trafik sigortası satan şirket tarafından görülecek. Teklif vermek tamamen serbest olacak. Teklif verildiği takdirde, poliçeler 5 dakika içinde hazırlanacak. Eğer hiçbir şirket teklif vermezse, önceki sigorta şirketinin üzerinden havuza atılacak ve bütün sektöre dağıtılacak.

Eroğlu sektörde sıkıntı yaşayan konulardan birinin tahkim olduğunu da vurgulayarak açıklamalarına devam etti.

Mehmet Akif Eroğlu, tahkimin asıl amacından uzaklaştığını ve bir rant kapısı haline geldiğini belirterek, tahkim sisteminin uçtan uca revize edilmesi gerektiğini vurguladı. Kontrol altına alınmayan maliyetlerin, trafik branşında yepyeni bir maliyet unsuruyla karşı karşıya kalınacağı uyarısında bulundu.

Araç sahipleri dikkat! Yüzde 50’ye kadar indirim geliyor! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Trafik sigortası yönetmeliği değişti! Mayıs'ta fiyatlar zamlanacak! Aracı olanlar hemen baksın!

Trafikte çok sık kaza yapan kötü sürücüler yandı? Trafik sigorta primleri yüzde 200 zamlanacak!


Geri Dön