02 / 05 / 2024

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! O sürücülere yüzde 50 indirim yapılacak

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! O sürücülere yüzde 50 indirim yapılacak

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, zorunlu trafik sigortasında yeni yol haritasını anlattı. Buna göre poliçelere çok riskli sürücüler ve çok iyi sürücüler adı altında yeni basamaklar eklenecek ve 8 basamaktaki sürücülere yüzde 50 indirim uygulana



Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (SEDDK) bir açıklama yapılarak zorunlu trafik sigortası için kısa ve orta vadede uygulanacak yeni yol haritası paylaşıldı. Atılacak yeni adımlarla hem sigortalı hem de şirketler için sürdürülebilir bir branş amaçlanıyor.

Açıklamada toplantıdaki görüşlerine yer verilen SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, zorunlu trafik sigortasında en başta kamu yararının gözetildiğini ve sektörün tüm paydaşlarının kazanacağı bir yol haritası için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Trafik sigortası yol haritasının kısa, orta ve uzun vadeli yapısal sorunlara çözümler sunduğunu ifade eden Eroğlu, açıkladıkları yol haritasının ezberleri değiştirecek bir çalışma olduğunu söyledi.

Trafik branşının sigorta şirketi, eksper, acente, tahkim gibi başlıkları içeren geniş bir alan olduğunu belirten Eroğlu, “En önemli hasar, sürücü kaynaklı hatalardan oluşuyor. Türkiye'nin otoyol altyapısı, gelişmiş ülkeler seviyesine gelmiş durumda. Kaza frekansına baktığımızda altyapıların gelişmesiyle son 5 yıllık süreçte ciddi azalmalar olduğunu görüyoruz. Sürücü kaynaklı kusurları azaltmak için devletimizin tüm kurumlarıyla yakın şekilde çalışıyoruz." dedi.


 

 


Geri Dön